Ultramaraton

2022.03.28. 17:20

Dupla csabai siker született az országos bajnokságon

Kettős békéscsabai sikerrel zárult az elmúlt hétvégén Budakalászon a 24 órás ultramaratoni országos bajnokság. A hölgyeknél a tavaly a Sparthatlont is teljesítő Zétényi Szvetlána lett az első, az urak versenyében pedig Simon György diadalmaskodott.

G. P.

Az Omszki-tó körüli pályán szombat reggel 8 és 9 órakor elrajtoló 24 órás ultramaratoni országos bajnokságon a verseny másnapi befejezésekor a tavaszi óra átállítás miatt nem 9, hanem 10 órát mutatott a kijelző.

A kimerítő rendkívüli kitartást igénylő viadalon két békéscsabai bajnokot köszöntöttek. A nőknél Zetényi Szvetlána egy nap alatt 229,8015 kilométert megtéve lett első helyezett. A verseny sajátosságai adják, hogy csak kevesen bírják 24 órán keresztül nappal és éjszaka is a futást. Zétényinek négy kihívója is akadt, de rajta kívül senki más nem ért be másnap a célba.

A férfiak versenyében Simon György futott át elsőként a célvonalon, aki 224,080 kilométert tett meg huszonnégy óra leforgása alatt. Simonnak sem volt igazi vetélytársa, mert bár rajta kívül tizennégyen értek el értékelhető teljesítményt, a második helyezett Kovács Ádám (CoffeRun SE) is lényegesen kevesebb, 206, 803,6 kilométert tudott megtenni.

 

A Kopp Békéscsaba Atlétikai Club két versenyzőjét Maráz Zsuzsa edző készítette fel, aki érthetően teljes mértékben elégedett volt tanítványai teljesítményével.

A dobogósoknak járó díjakat Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, illetve az egykor Tóth Sándor versenyzőjeként szintén békéscsabai színekben versenyző Bérces Edit ultrafutó-világbajnok adta át.

Minden idők legeredményesebb magyar ultramaratoni futójának a dicsőséglistáján világ- és Európa-bajnoki címek sorakoznak, emellett egészen különleges világcsúcsok is a birtokában vannak. A MASZ elnöke a 20 éve éppen a 24 órás ultrafutásban megszerzett világbajnoki címének jubileumára emlékplakettet adott át a sportág legendás alakjának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában