Atlétika

2022.03.08. 10:25

A békéscsabaiak két futója is legyőzte a mezőnyt a Mezei Ligában

Szekszárd, Szombathely és Budapest volt a célpontja a hétvégén a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club és atlétáinak. A tolnai megyeszékhely melletti Sötétvölgyben a Mezei Liga 4. fordulóját, az ország észak-nyugati felében a dobók Téli Magyar Bajnokságát, a budapesti BOK-csarnokban a szeniorok fedett pályás országos bajnokságát rendezték meg.

G. P.

Zahorán Milán (középen) /Beküldött fotó/

A Mezei Liga 4. fordulójában Karsai Gábor és Zahorán Milán is megnyerte a saját korosztálya versenyét, előbbi ideje a felnőttek között is dobogót ért a békéscsabai futónak.

– Hideg idő, sáros talaj és több akadály nehezítette az ezerötszáz méteres pályát. Sportolóink kitettek magukért, fantasztikus jó futással, fölényes két győzelmet arattunk – számolt be a versenyről a futók felkészítője, Tóth Sándor mesteredző. – Az ifjúsági U18-as futamban Zahorán Milán a táv második felében leszakította ellenfeleit és magabiztosan utasított mindenkit maga mögé, ebben a számban Körömi János versenyzőnk jó futással a hetedik helyen ért célba. A junior és felnőtt hétezerötszáz méteres verseny hihetetlenül kemény pályán zajlott. Karsai Gábor a táv feléig egy hármas boly tagjaként vezette a mezőnyt. A második felében az Európa-bajnok Palkovits István mögött pár lépéssel haladva ért be a célba, így a felnőttek között harmadik lett, a junioroknál fölényes győzelmet aratott. A mezőnyben Szalai András versenyzőnk jó erőbeosztással nyolcadik helyen ért célba.

A Kopp Békéscsabai AC eredményei. Felnőtt férfi. 7500 m: 1. Karsai Gábor 20:29, 8. Szalai András 20:06. Fiúk. Junior, U20. 7500 m: 1. Karsai Gábor. Ifjúsági, U18. 6000 m: 1. Zahorán Milán 17:08, 7. Körömi János 18:27.

Karsai Gábor (középen) /Beküldött fotó/

Ahogyan arról beszámoltunk a súlylökésben fedett pályán világbajnok Márton Anita és a gerelyhajító Bogdán Annabella is megnyerte a szombathelyi Téli Dobó Magyar Bajnokságot. Anita nem a fő számában, hanem diszkoszvetésben próbálkozott és nyert. Mindketten ott lesznek a portugáliai Leiriában hétvégén sorra kerülő Dobó Európa Kupán, ahová csütörtökön kelnek útra. Márton súlylökésben, Bogdán gerelyhajításban versenyez majd szombaton.

A budapesti BOK-csarnok a szenior atléták fedett pályás országos bajnokságának adott otthont. A Kopp Békéscsaba AC-t képviselve Komáromi László Tamás  1500 m-en indult az M50-es korosztályban, ahol országos bajnoki címet szerzett 4:50,54 idővel. 

– Az alapozási időszak kellős közepén, gyorsító edzések nélkül sikerült magabiztos győzelmet elérnem. A cél a júliusi masters világbajnokság, ahová klubtársammal, dr. Kovács Mihállyal már leadtuk a nevezésünket. Ennek fényében az időeredmény is egészen jónak mondható. Köszönöm a felkészítést Tóth Sándor mesteredzőnek! – nyilatkozta a többszörös szenior bajnok Komáromi.

 

A Gyulasport NKft.-ből három versenyző indult a bajnokságon és Salka József 200 és 400 méteren, Szabó Ilona távolugrásban győzött.

Gyulai eredmények. Női. 65 évesek. 60 m: 2. Szabó Ilona 14,85. Magasugrás: 2. Szabó Ilona 90 cm. Távolugrás: 1. Szabó Ilona 2,07 m. Súlylökés: 3. Szabó Ilona 4,91 m. Férfi. 70 évesek. 60 m: 2. Salka József 9,78. 200 m: 1. Salka József 35,93. 400 m: 1. Salka József 1:29,26. 50 évesek. Távolugrás: 3. Mány István 3,67 m. Hármasugrás: 2. Mány István 7,44 m.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában