Atlétika

2022.02.09. 13:12

Ugrók hozták a bajnok aranyakat a Viharsarokba

Hétvégén Budapesten rendezték meg az U16-os országos fedett pályás atlétikai bajnokságot.

G. P.

Bagi Árpád, Kovács Patrícia és Soós Norbert

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubot magasugrásban Budai Bálint képviselte. Adorján László tanítványa a 174 centiméteres magasságot első ugrásra teljesítette, és ezzel megszerezte a magyar bajnoki címet. Nem ez volt az egyetlen békéscsabai aranyérem a bajnokságon. Kovács Patrícia tavalyi második helyezését az idei évben bajnoki címre tudta váltani, méghozzá úgy, hogy 30 centimétert javított az egyéni csúcsán. 

– Meg kell említeni, hogy a rúdugrásra a téli időszakban nem tudunk maximálisan felkészülni úgy, mint akár a fővárosi egyesületek, mert nincs olyan létesítményünk ahol rendesen tudnánk ugrani. Ezért is öröm, hogy a klubnak nagyon jó kapcsolata van a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziummal, Szakközépiskolával, ahol heti három alkalommal tudunk edzeni – nyilatkozta a rúdugró csoport edzője, Bagi Árpád.

U16 Atlétikai Magyar Bajnokság. Fiúk. Magasugrás: 1. Budai Bálint (edző: Adorján László, nevelőedzője: Forczek Győző.) 174 cm. Rúdugrás: 7. Fábián Áron 330 cm. Leányok. Rúdugrás: 1. Kovács Patrícia (edző: Bagi Árpád) 330 cm.

A versennyel egy időben rendezték a MASZ nyílt versenyét (a súlylökő világbajnok Márton Anita győzelméről már hírt adtunk), ahol a békéscsabaiak közül Steigerwald Ernő 60 méteren állt rajthoz. Az előfutamban egyéni csúccsal, 7,11 másodperccel a 4. helyen végzett. A B döntőben közepesre sikerült rajttal, ám újabb egyéni csúccsal, 7,07 másodperces idővel a második lett. Steigerwald Ernőt Adorján László és Erdős Péter edzők készítették fel.

Budai Bálint és Adorján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában