Vívás

2022.02.14. 12:35

Két csabai vívó is a nyolc között

A Vasas gyönyörűen felújított kézilabda-csarnokában rendezték meg az elmúlt hétvégén az év első Olimpici Grand Prix versenyét. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia versenyzői közül ezúttal is a fiúk szerepeltek sikeresebben.

G. P.

Csarnai Roland

A gyermek fiúk 59 főt számláló mezőnyéből betegsége miatt hiányzott a békéscsabaiak legjobbja, a ranglistavezető Petrovszki Áron, ám nélküle is kitettek magukért a fiatalok. Suhajda Péter és Csarnai Roland is döntőbe jutott és közel járt ehhez Köles Keve is. Péter a verseny későbbi győztesétől, az egykori békéscsabai vívó Hanczár Tímea fiától, Makai Benjámintól (BVSC) szenvedett vereséget (6:10), Rolandot a székesfehérvári Fekete-Fenyvesi Olivér búcsúztatta (8:10). Suhajda ötödik, Csarnai hatodik lett. Eredményük értékét növeli, hogy mindketten először jutottak ilyen rangos verseny nyolcas döntőjébe. Köles tizenharmadik, Szelezsán Martin huszadik lett.

Suhajda Péter

A gyerek lányok 58-an vágtak neki a küzdelmeknek. A csabaiak közül Juhász Hanna és Pataki Anna jutottak a legtovább, de a döntő kapujában mindketten megtorpantak. Hanna tizenkettedik, Anna tizenhatodik, míg Somogyi Aliz huszonnyolcadik lett.

Az újonc hölgyek 69 fős mezőnyében is pástra léptek az AVA pengeforgatói. Ebben a korosztályban is Juhász Hanna szerepelt a legjobban. A nyolcas döntőbe jutásért vívott csörtében az MTK sportolója, Zlota Emma győzte le, ám tizennegyedik helyezésére büszke lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában