Gyász

2022.02.24. 11:58

Elhunyt Arató Lajos

Életének 83. évében kedden elhunyt Arató Lajos gyulai labdarúgó, játékvezető, sportvezető.

G. P.

Arató Lajos és id. Megyebíró János Mellettük Piller Sándor. Az Aranycsapat tagjaiból négyen: Grosics Gyula, Puskás Ferenc, Buzánszky Jenő és Hidegkuti Nándor. A kép jobb szélén Pataki István, és Tóth Márton /Fotó: BMH-archív/

Pályafutását 1958-ban a Gyulavári MEDOSZ-ban kezdte, ezután a Gyulai MEDOSZ, 1961–62-ben a Honvéd Szalvai SE, majd az NB II-es Szentendrei Honvéd következett. Színeiben gólt lőtt az Aranycsapat akkor Tatabányán védő kapusának, Grosics Gyulának. Egy szezont az NB II-es Zalaegerszegnél töltött el, majd 1963-tól öt éven át az élvonalbeli Szegedi EAC-ban futballozott, ahol 71 NB I-es mérkőzésen lépett pályára. 

Betalált a Ferencváros elleni győztes mérkőzésen is és játszott 69 ezer néző előtt a Népstadionban. 

Inkább középpályásként, támadóként számítottak rá, de ha kellett beállt a védelembe is. 1969-ben tért vissza szülővárosába, a játékot 1972-ben fejezte be. Játékvezetőként fújt a városi bajnokságban, dolgozott a GYSE elnök-helyetteseként, és 10 éven át tagja volt a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének. 2008-ban megkapta a Gyula Város Sportjáért elismerést. Temetéséről később intézkednek.

Arató Lajos 83 éves volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában