Vízilabda

2022.02.27. 11:13

Egy győzelem, egy vereség a rájátszás nyitányán

A felnőtt OB II-es bajnokságban a rájátszás középszakaszához érkeztek a csapatok. Korábbi eredményei alapján a Swietelsky-Békéscsaba a hármas csoportba nyert besorolást, ahol – miként a többi csoportban – nulláról kezdik a csapatok. Az ide került öt egylet Debrecenben nyitotta meg a mérkőzések sorozatát. A csabaiak erősen tartalékosan utaztak a hajdúsági városba, mérlegük egy győzelem és egy vereség a nyitó fordulóban.

Fotó: shutterstock.com

Swietelsky-Békéscsaba–Budafóka XXII. kerületi SE 8–14 (1–3, 4–2, 0–4, 3–5)

OB II-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás, középszakasz, hármas csoport, Debrecen. V.: Sándor Péter. Békéscsaba: Vozár M. – Paksi B., Laczó P. 2, Puha, Miklós, Mucsi 1, Ajtai 4 (2). Cs.: dr. Szlávik, Gyebnár, Dobos 1, Borsos. Játékos edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 10/2, ill. 9/1. Büntetők: 2/2, ill. 2/2. Kiállítás cserével: Laczó P., ill. Rényi, Póka M. Kipontozódott: dr. Szlávik, ill. Bekó. Az eredmény alakulása: 0–2, 4–4, 5–9, 7–12.

Az erősen tartalékos, sok fiatallal megerősített csabai csapat az első félidőben még jól állta a sarat (5–5), a folytatásban azonban már inkább a fővárosiak akarata érvényesült fáradó viharsarkiakkal szemben.

Swietelsky-Békéscsaba–Fehérvár SE Székesfehérvár 17–8 (3–3, 4–1, 4–2, 6–2)

OB II-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás, középszakasz, hármas csoport, Debrecen. V.: Kovács Cs. Tamás. Békéscsaba: Vozár M. – dr. Szlávik 2 (1), Laczó P., Gyebnár, Miklós, Mucsi 4, Ajtai 6 (2). Cs.: Paksi B. 2, Puha 1, Dobos 2, Borsos. Játékos edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 4/3, ill. 6/3. Büntetők: 3/3, ill. 0/0. Az eredmény alakulása: 0–3, 6–3, 11–4, 13–7, 16–7.

Csepregi Erik kettő és Nagy Benedek találatával rövid idő alatt háromgólos előnyre tettek szert a fehérváriak. Ezt követően megrázta magát a Békéscsaba, zsinórban dobott hat góljával fordított. Ezt követően már sem az előnyt, sem a kezdeményezést nem adta ki kezéből, végül magabiztos győzelmet aratott a dunántúli egylet ellen.

 

Ajtai Miklós: – Betegségek, más irányú elfoglaltságok miatt kissé tartalékosan utaztunk Debrecenbe. Az első találkozón egy teljesen ismeretlen csapattal találtuk szembe magunkat, ráadásul egy kicsit „bealudtuk” az elejét. Sok ügyes játékosa van a Budafókának, különösen a nyolc gólig jutó, kétméteres Simon Adrián, akit képtelenek voltunk semlegesíteni. A székesfehérváriakkal tavaly is találkoztunk, akkor kétszer is legyőztük őket, igaz, nem ilyen nagy különbséggel, mint most. A lényeg, hogy mindkét meccsen élveztük a játékot, és leszünk még ennél jobbak is a folytatásban.

További eredmények: Debreceni VSE–Sportliget SE Budapest 11–1. Fehérvár SE Székesfehérvár–Debreceni VSE 12–15. Sportliget SE Budapest–Budafóka XXII. kerületi SE 6–17.

Az állás az első kör után: 1. Budafóka XXII. kerületi SE 6, 2. Debreceni VSE 4, 3. Swietelsky-Békéscsaba 3, 4. Sportliget SE Budapest 1, 5. Fehérvár SE Székesfehérvár 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában