Labdarúgás

2022.01.28. 12:25

Fiatalok csatlakoztak a Tókomlós csapatához

Élénk érdeklődés övezte a Tótkomlósi TC megyei II/A osztályú labdarúgócsapata keddi első idei edzését. Noha sok volt a hiányzó, a piros-kékek így is 17 játékossal a fedélzeten kezdték meg a téli alapozást, amely heti rendszerességgel egy-egy termi és szabadtéri foglalkozást, valamint februártól szombati gyakorlómeccseket takar.

G. P.

Fotó: shutterstock.com

Ismeretes, hogy a TTC-nél az őszi idényt követően elköszönt a csapatot irányító Dávid Zsolt. Az edzői utódlást számos tárgyalás ellenére sem sikerült megoldaniuk a klub vezetőinek, ezért a tavaszi idény során Papp Lajos és László Dávid elnök közösen gardírozza a csapatot, illetve az ifjúsági alakulatot. A két gárda között amúgy is szorosabb lesz a kapcsolat, tekintettel arra, hogy a mezőny legidősebb átlagéletkorú keretével rendelkező együttesnél határozott fiatalítási folyamat indul el.

– Magas az átlagéletkor, elkerülhetetlenné vált a fiatalítás. Jó lenne, ha a saját nevelésű játékosok sok lehetőséghez jutnának és rövid időn belül átvennék a stafétát, továbbá visszatérne az az öltözői hangulat, amely a megye hármas bajnokság megnyerésekor volt jellemző. Fontos szempontot játszik az életünkben ugyanakkor, hogy a városnak legyen egy stabil másodosztályú csapata – ismertette László Dávid.

A fenti kritériumoknak megfelelően alakul át az őszi keret is. Egy sor fiatal csatlakozik, vagy kezdi újra a focit. Előbbiek közé tartozik a Békéssámsonból érkező védő, Sós Rómeó László (19), az Orosházáról igazolt Bordás Levente (16), vagy a Sarkadkeresztúrról hazaigazoló Baliga Krisztofer (25). Újrakezdi a játékot a saját nevelésű Koleszár János (20) és Szabó Sándor Patrik (22), míg az U19-es gárdából irányítják át Isztin Ákost (17), Molnár Imrét (17), Nagy Attilát (17) és Somogyvári Leventét (16).

Akadnak távozók is természetesen. Komoly veszteség, hogy Jámbor József (36) Mezőhegyesen folytatja karrierjét, Fazekas János (41) pedig a szomszédos Kaszaperre tette át a székhelyét. Mellettük Szemenyei Valentin (28) jelezte még váltási szándékát, a gólerős Kovács Imrére (28), illetve Baliga Szilveszterre (25) külföldi munkavállalás miatt nem számíthatnak. Mivel az átigazolási szezon február derekáig tart, nem zárhatók ki további változások sem.

A tervezett felkészülési mérkőzések időrendje

Február 5., szombat, ?: Tótkomlósi TC–Csorvási SK

Február 12., szombat, ?: Tótkomlósi TC–Székkutas TC

Február 16., szerda, 18.30: Makó FC II–Tótkomlósi TC

Február 19., szombat, 14.30: Tótkomlósi TC–Medgyesbodzás-Gábortelep SE

Február 26., szombat, ?: Tótkomlósi TC–?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában