Harcművész és Küzdősport Egyesület

2021.12.16. 11:09

Regionális karateközpont épül Szarvason

Március végére elkészülhet Szarvas új büszkesége, a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület új dojója, edzőterme – adta hírül kedden Dankó Béla országgyűlési képviselő.

Fotó: Jenei Péter

Elmondta, Szarvas egykor nemzeti sportváros volt, és ezen hagyományok jegyében sok olyan sportegyesület működik ma is a településen, amely színvonalas és jelentős munkát végez. Ilyenek a karatésok is, akik munkájuk eredményeképp támogatást kaptak egy edzőközpontot kialakítására. Ez pedig alkalmas lesz arra, hogy a helyi igények kiszolgálásán túl regionális központként is működjön. Sőt, akár a városba vonzhatja a válogatott edzőtáborokat, vagy akár a külföldi versenyzők felkészülését is.

Lovász György, az egyesület karate mestere kifejtette, a tervük az, hogy a karateedzéseket továbbviszik, és eredményes versenyzőket nevelnek ki a dél-alföldi régióban. A funkcionális edzőteremben szeretnének egész Szarvasnak rekreációs lehetőséget nyújtani. Büszkélkedett, az elmúlt öt évben számos magyar bajnoki címet, Európa-kupa helyezést, és egy Európa-bajnoki ezüstérmet tudhat magának az egyesület csapata. Hangsúlyozta, a karate egész életre szól a versenyzéstől a rekreációig, és minden korosztály gyakorolhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában