Kosárlabda

2021.12.18. 16:49

Partiban voltak a Cegléddel a békésiek

Nem játszott alárendelt szerepet a Békés az éllovas otthonában. Ceglédi KE–Omnia Pub&Food Békés 86–75 (28–19, 8–19, 19–9, 31–28).

G. P.

Fotó: Shutterstock

NB I B.-s férfi mérkőzés, Zöld csoport. Szolnok, 30 néző. V.: Borgula, Domán, ifj. Marton P. Békés: Krisztics 23/3, Kelechi 10, Balog G. 17/6, Olics 3/3, Cvijin 12/6. Cs.: Csorba 2, Karsai, Vass. Edző: Balog Vilmos, Balog Zoltán. A Cegléd legeredményesebb pontszerzője: Herendic 19/3.

A Zöld csoportot vezető Cegléd erős játékoskerettel rendelkezik, minden posztra két egyforma képességű játékos jut, vagyis Békésen tisztában voltak azzal, hogy hatalmas bravúr lenne legyőzni a Pest megyei alakulatot. 

Az év utolsó mérkőzésén azonban mégis erre készültek, és a nagy részében mindent meg is tettek, hogy erre esélyük legyen.

A mérkőzést nem kezdte jól a Balog-legénység, nem volt elég kemény a védekezés és a hazaiak a 4. percben már 11 pontos előnyt kovácsoltak össze. Szépen lassan aztán kezdett felnőni a feladathoz a Békés megyei társulat, köszönhetően részben a második negyedben alkalmazott vegyes védekezésnek. A labdás játékosokat emberfogással, a többi békési pedig területvédekezéssel igyekezett megkeseríteni a ceglédiek dolgát és a negyed végén előbb kiegyenlítette hátrányát, majd Kelechi közelijével a vezetést is átvette.

A második félidő elején egyik csapat sem talált fogást a másikon, nem igazán talált kosarat. Aztán a ceglédi Mészáros Máté megadta a kezdőlökést együttesének és innentől kezdve ismét a házigazda dominált, két perccel a negyed vége előtt már 11 pontra hízott a hazai előny, melyből Krisztics kettőt faragott.

Az utolsó negyedre maradt a döntés, s ekkor már nem spóroltak a lőszerrel egyik oldalon sem, extradobóteljesítményt láttunk mindkét fél részéről.  A békésieknél Balog Gábor, Acsimovics és Krisztics emelkedett ki, míg elsősorban Rékasi Bojta remekelt. A 35. percben még egyenlő volt az állás (68–68), ám ezután Csákvári, majd Herendic büntetőivel meglépett a Cegléd. A békésiek rengeteg technikai hibát kaptak, s ebből az egész mérkőzést tekintve a házigazda 35, a Békés 18 büntetőt kapott. A vendégek az utolsó pillanatig küzdöttek a minél szorosabb eredmény érdekében, amit el is értek, a győzelmet azonban a Cegléd szerezte meg.

A Békés a 9. helyen zárta a naptári évet.

Balog Vilmos: – Nem éljük meg kudarcként ezt a mérkőzést. Sok olyan értéket mutatott fel a csapat, amit be lehet építeni a januári mérkőzések során. A tanulási folyamat egyik fontos állomásának fogjuk fel ezt a találkozót. Minden sportolónak kívánok kellemes ünnepeket és boldog új évet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában