Labdarúgás

2021.12.18. 16:28

Nehéz őszt zártak az Előre labdarúgói

Az NB II.-es bajnokságban a Békéscsaba 1912 Előre 21 ponttal a tizenharmadik helyen zárta az idei évet. A csapat szerepléséről Schindler Szabolcs vezetőedzővel beszélgettünk, aki a hetedik forduló óta irányítja az együttest.

V. L.

Schindler Szabolcs (jobbra): bárkit legyőzhetünk /Fotó: Imre György/

– Hogyan értékeli az Ön által irányított tizennégy fordulóban a lila-fehérek teljesítményét?

– Elöljáróban azzal kezdeném, hogy amikor átvettem a csapatot hat forduló után, három döntetlennel és három vereséggel állt, s mindössze három pontja volt. Mind fizikálisan, mind mentálisan igen mélyen volt az együttes. Menet közben fokozatosan kellett felépíteni a csapatot. Az első két mérkőzést még elbuktuk, a legfájóbb a Soroksár elleni 3–2-es hazai vereség volt. Ezt követően az utolsó kilenc találkozóból csak a III. Kerületi TVE ellenit vesztettük el. Végül irányításommal tizennyolc pontot szereztünk a tizennégy forduló során, négy győzelem, hat döntetlen és négy vereség a mérleg.

– Mely mérkőzéseken nyújtott jó teljesítményt az együttes? Mi volt az őszi mélypont?

– Két idegenbeli meccset emelnék ki, Győrben és a zárófordulóban, Szegeden is végig taktikusan, fegyelmezetten játszott a csapat, megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Itthon a Nyíregyháza elleni siker alkalmával nyújtott jó teljesítményt az együttes. Gyengén játszottunk, az első általam irányított találkozón, Ajkán, valamint a már említett Soroksár elleni itthoni mérkőzésen.

– Egyénileg hogyan értékeli a labdarúgók produkcióját?

– Nem szeretnék senkit sem kiemelni, mindenkinek voltak jó és gyengébb alakításai az ősszel. Az fontos volt, hogy a csapategység fokozatosan erősödött, a győzelmek után nőtt a labdarúgók önbizalma, kezdték elhinni, hogy bárkit legyőzhetnek, és ez így van, hiszen ebben az osztályban nagyon kiegyenlített a mezőny.

– Most pihenőt kaptak a játékosok. Mikor kezdik a felkészülést a tavaszi folytatásra? Lesznek-e erősítések a télen?

– Január 3-án kezdődik a felkészülés, hazai környezetben dolgozunk, majd egy hétre Algyőre utazunk, ahol jó körülmények között edzőtáborozhat a csapat. A tervek szerint itt egy edzőmérkőzést is játszunk az NB III.-as ­Makóval. A keretben lesznek változások, szeretnénk két-három labdarúgót igazolni, akik hiányposztra érkezhetnek. A tavaszi szezon nagyon nehéz lesz, mivel rendkívül szoros az alsóház, ezért minden pontra szükségünk van. Ha a tavaszi­ első két fordulóban a Dorog és a Tiszakécske ellen nyerni tudunk, akkor feljebb léphetünk a középmezőnybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában