Erőemelés

2021.12.29. 09:10

Lovas Mónika és Szabó Ágnes Békéscsabára igazolt

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület évek óta tagja a Magyar Erőemelő Szövetségnek, és aktívan vesz részt az országos versenyeken.

V. L.

Szabó Ágnes /Fotó: Orosházi Toldi SE Facebook-oldal/

Ebben az évben Pluhár János a masters országos bajnokságon aranyérmet nyert, míg Szabó Balázs  az ifjúsági ob-n ezüstérmet szerzett. Bökfi János, az egyesület elnöke és vezetőedzője elmondta a jövőben az erőemelő szakágat szeretnék komolyan fejleszteni. Ehhez most sikerült leigazolniuk az Orosházi Toldi SE-ből két békéscsabai születésű női erőemelőt, Szabó Ágnest világ- és Európa bajnokot, edzőnek és versenyzőnek, valamint a junior világbajnok Lovas Mónika versenyzőt. A békéscsabai önkormányzat is támogatta az erőemelő szakág erősítését, így a két kitűnő csabai születésű versenyző, egy erős megyeszékhelyi erőemelő szakosztály fő pillérei lehetnek.

A két női sportolóra több feladat vár 2022-ben. Első debütáló versenyük Vésztőn, a RAW fekvenyomó országos bajnokság lesz márciusban, majd májusban következik a fekvenyomó világbajnokság Kazahsztánban. Augusztusban itthon mutatkoznak be, hiszen Győrben rendezik a 2022-es fekvenyomó Európa-bajnokságot, amelyen már csabai színekben gyűjthetik majd az érmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában