Kézilabda

2021.12.19. 15:33

Bucsi Liliék tornát nyertek Siófokon

A hétvégén Siófokon rendezték meg a Négy Nemzet ifjúsági leány kézilabda-tornát. A három napos viadalon négy csapat körmérkőzéses formában döntötte el a helyezések sorsát.

V. L.

Forrás: shutterstock.com

 A korábbi békéscsabai válogatott játékos, és edző, Bohus Beáta által irányított magyar együttes magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel nyerte a tornát. A válogatottba meghívót kapott Bucsi Lili, az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE játékosa is. Az első fordulóban, pénteken Oroszország ellen magabiztosan 29–21-re győztek a mieink. A találkozón Bucsi Lili egy gólt szerzett.

Az oroszok után szombaton a franciákat is magabiztosan győzte le az ifjúsági leányválogatott. 

A mieink a szintén a világelithez tartozó francia együttessel találkoztak. Az Eb-címvédő magyar válogatott az első félidőben 17–10--re vezetett, majd a másodikban tovább növelte előnyét, és végül 33–24-re nyert. A találkozón, a jó teljesítményt nyújtó Bucsi Lili ötször volt eredményes.

Vasárnap a torna harmadik fordulójában a szintén százszázalékos dánok ellen játszott a magyar csapat az első helyért. 

A mieink 18–10-es félidő után, fölényesen 36–23-ra győztek, és ezzel megnyerték a tornát.

További eredmények: Franciaország–Oroszország 28–28, Dánia–Oroszország 35–32,  Dánia–Franciaország 29–26. A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Dánia 4, 3. Oroszország 1 (81–92), 4. Franciaország 1 (78–90).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában