röplabda

2021.11.23. 15:02

Nehéz helyzetben várja a visszavágót a BRSE

A sokkal esélyesebb ŁKS Commercecon Łódź teljesítette szurkolói elvárását és bedarálta a jelentős ellenállást tanúsító Swietelsky-Békéscsabát a CEV-kupa 1. fordulójának múlt keddi első mérkőzésén. Az azóta a kaposvári bajnokiját győzelemmel záró magyar együttes szerdán 18 órai kezdettel közönségszórakoztató mérkőzésen szeretné a békéscsabai városi sportcsarnokban megszorítani a lengyel topcsapatot.

G. P.

20211112 Békéscsaba Swietelsky-Békéscsaba–Szent Benedek Röplabda Akadémia Extraliga női röplabda mérkőzés Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap Képen: #1 DRPA MARTA, #12 KORNIENKO ANASTASIIA, #6 GLEMBOCZKI ZÓRA

Forrás: archív/Imre György

Fotó: Imre György

A lengyelországi találkozó nemcsak a nagy küzdelem, hanem a körítés miatt is emlékezetes marad a békéscsabaiak számára, hiszen a sportcsarnokban Omega slágerekkel hangoltak a szervezők, a lengyel együttes szurkolói pedig pazar koreográfiával demonstrálták nemzeteink barátságát és a találkozó végén a lengyel szurkolók felállva tapsolták meg magyar csapatot, a Ria-Ria Hungária skandálása közepette.

Azon a mérkőzésen a sokkal esélyesebb Łódź dominált, de már az első szett is szorosan alakult, majd a másodikat viszonylag könnyen elveszítette a BRSE, ám a harmadikat már nagy harcok árán megnyerte. A negyedik játszmában ugyan felülkerekedett az amerikai Veronica-Jones Pery (22 pont) által vezérelt lengyel csapat, kialakítva a 3:1-es végeredményt.

Legalább ekkora párharcra számíthatnak a békéscsabai szurkolók, akik olyan atmoszférát szeretnének teremteni a békéscsabai Colosseumban, mint amit a lengyel drukkerek produkáltak otthonukban.

A visszavágón emberfelettit kellene nyújtania a békéscsabaiaknak ahhoz, hogy kiharcolják az aranyszettet, amire csak akkor kerülhet sor, ha 3:0-ra vagy 3:1-re nyer. Minden más eredmény a lengyeleknek kedvez.

A rendező békéscsabai klub felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a vonatkozó kormányrendelet értelmében a mérkőzésre kilátogatók számára a védettségi igazolvány felmutatása mellett kötelező a maszk viselése.

A 16 közé jutásról döntő mérkőzést – melyet a Digi Sport 1 élőben közvetít – a belga Paul Herbots és a litván Audrius Gargasas vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában