kosárlabda Nb i./b

2021.11.06. 15:11

Megvan az idei második békési siker

ELITE Basket–Omnia Pub&Food Békési SZSK 70-79 (20-26, 15-20, 15-17, 20-16)

G.P.

Kosárlabda NB I. B-s férfi mérkőzés. Budapest, 50 néző. V.: Hervay, Szalai, Földesi. Békés: Krisztics 21/15, Acsimovics 4, Balog G. 15/3, Kelechi 5, Cvijin 7. Csere: Olics 12/6, Vass 8/6, Csorba 6, Balogh Z., Karsai 1, Kónya. Cs.: Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. Az ELITE Basket legeredményesebb dobója: Somogyfoki 21.

Álmosan kezdte a mérkőzést a Békés, nem pörgött fel igazán, de mégsem játszott rosszul a csapat. Krisztics hárompontosaival az 5. percben hat ponttal ellépett a vendég együttes. Ami a problémát jelentette, hogy a magasemberek gyorsan gyűjtögették a személyi hibákat, a mérkőzés korai szakaszában Acsimovics már háromnál, Kelechi kettőnél tartott.

A 2. negyedben Csorba és a fiatal Kónya is jól szállt be a játékba. A játékrész végére tíz pont fölé nőtt a békésiek előnye. A faultgondok ugyanakkor nem szűntek meg, a fentebb említett két békési játékos már 4-4 hibánál tartott, az ellenfél igyekezett is mozgatni a magasembereit. A harmadik felvonásban azonban tovább nőtt a különbség a két gárda között, a 25. percben már húsz pont volt közte.

Ennek ellenére nehéz végjáték következett, a Somogyfoki Szabolcs vezérelte hazaiak nem adták fel, tudtak faragni a hátrányukból, de a korábban kiharcolt jelentős békési előnyből még maradt a végéig.

A Békés idei második sikerét könyvelte el és elkerült az alsóházból. Folytatás: november 14-én, Békésen az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC ellen.

Balog Vilmos: – Nagyon készültünk a mérkőzésre. Örülünk a győzelemnek, igazi csapatmunka volt. A kispad is együtt élt a játékkal, jó volt ma a csapat edzőjének lenni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában