Labdarúgás - NB III. - galériával

2021.11.28. 15:22

Ellentétes félidők után, igazságos döntetlen született

Döntetlennel ért véget a Békéscsaba 1912 Előre II és a Kazincbarcika SC összecsapása.

V. L.

Békéscsaba 1912 Előre II–Kazincbarcika SC 3–3 (3–0)

NB III.-as-mérkőzés. Békéscsaba, 200 néző. V.: Sándor Cs. Békéscsaba II: Winter – Szabó Zs. (Farkas Á., 78.), Szabó Cs., Sipaki, Kasik (Mágocsi, 78.) – Váradi, Bónus, Balog Zs., Styecz (Varga T., 61.) – Ilyés, Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs Gábor. Kazincbarcika: Megyeri – Szemere, Ur, Dvorschák, Süttő – Ádám, Márton (Vladul, 46.), Székely, Nagy J. – Laczkó, Bartos (Kristófi, 46.). Vezetőedző: Varga Attila.

A listavezető kezdett határozottabban, mégis a csabaiak szereztek vezetést. A 11. percben egy labdaejtésből Balog Zsolt a saját térfeléről futtatta meg Oláh Ákost a jobb szélen, aki lefutotta védőjét és jobban a hosszú sarokba lőtt, 1–0. A gól visszavetette a Barcika lendületét, 10 perc múltán érkezett az újabb hidegzuhany a borsodiak számára. Váradi lövése az egyik blokkoló védőről Styecz elé pattant, aki középről 17 méterről védhetetlenül kilőtte a jobb felső sarkot, Megyeri kapusnak jóformán reakcióideje sem maradt, 2–0. Magabiztos előnye birtokában sem adta fel a védekezésen alapuló hadrendjét a Békéscsaba, amely a 38. percben így is növelhette volna előnyét, ám Oláh lekészítését Ilyés közelről a kapusba lőtte. Még a félidő végén javított a házi gólkirály, amikor Bónus jobbról kapu elé tekert labdáját csúsztatta az ötösről a hosszú sarokba, 3–0.

Ahogy az várható volt, a vendégek szünet után ismét nyomás alá helyezték a házigazdákat, és ekkor már eredményesebbek is voltak. A 62. percben egy bal oldali szabadrúgást Ur fejelt közelről Winter kapujába, 3–1. Ilyés nyomban válaszolhatott volna, egy az egyben vezette a kapusra a labdát, de nem tudott túljárni Megyeri eszén. Nagy nyomás nehezedett az Előrére, amely csak ritkán tudott kiszabadulni a szorításból. A 76. percben jött is az újabb borsodi gól. Ezúttal jobbról végeztek el szögletet, nagy tűzijáték után, amit Szemere csúsztatott közelről a kapuba, 3–2. Az utolsó negyedórában sem változott a kép, a barcikaiak erőfeszítései a 88. percben hozták meg az eredményt, amikor Kristófi egy jobb oldali szöglet után a 11-es pont magasságából, ballal nagy gólt lőtt, 3–3. Nyomban ezután Ilyésnek akadt száz százalékos ziccere, de ezúttal is a kapusba vezette a labdát, így szélsőséges félidők után megmaradt a döntetlen, ami a látottak alapján reális. G.: Oláh Á., a 11., Styecz, a 21., Ilyés, a 45., ill. Ur, a 62., Szemere, a 76., Kristofi, a 88. percben. Jó: Winter, Szabó Cs., Styecz, Bónus, Váradi, Oláh Á., ill. Megyeri, Ádám, Laczkó.

Brlázs Gábor: – Remek első félidőt produkáltunk a csoport legjobb csapata ellen. Törvényszerű volt,, hogy a sok betegség miatt kényszerű cseréket kell majd végrehajtani. Picit megbomlott vele az egység, de még így is megvoltak a lehetőségeink, hogy lezárjuk a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a közönség jól szórakozhatott, a színvonalra sem lehetett panasz.

További eredmények: DVTK II.–Jászberény 2–3, Újpest II.–Eger 3–2, Törökszentmiklós–Putnok 0–2, SBTC–DEAC 0–1, Sényő–BKV Előre 1–2, Tállya–Kisvárda II. 2–0, Tiszafüred–Hajdúszoboszló 1–3, Tiszaújváros–DVSC II. 5–2.

Ezek is érdekelhetik