Aikidó

2021.11.23. 08:13

Aikidó-danvizsgát tartottak Fényesen

A harcművészetek nagy családjában kiemelt fontosságú az övvizsga. Alkalmas arra, hogy a lemérje az irányzat követelményrendszerét, a felkészüléskor javítsák a hibákat. Vannak olyan harcművészirányzatok – s ilyen az aikidó is –, ahol nincs verseny, vagyis a vizsga az egyik fontos jellemzése az elért tudásnak. A kö­zelmúltban Békéscsabán egy patinás, nemrégiben átadott új dojo, a fényesi Dojó Sportegyesület adott otthont a Nemzeti Aikido Szövetség Magyarország (NASZM) danvizsgájának.

V. L.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A testület egy tanulófokozatra vizsgázót is elbírált. A mestervizsgára jelentkezők megmérettetése elismert tagokból álló danvizsgabizottság előtt folyt.

A bizottság tagjai: elnök szenszei Márton Imre 6 danos mester, a NASZM (Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország) vezetőinstruktora, szenszei Pintérné Gazdag Anett 6 danos mester, szenszei Héjja László 5 danos mester volt.

Tapasztalt, magas fokozatú és hozzáértő vizsgabizottság bírálta el a látottakat.

A segítő Balázs Sándor 3 danos mester, a békéscsabai József Attila Lakótelepi SE edzője volt. Sikeres vizsgát tett Budapestről Csizmadia Dóra 2 dan fokozatra, Bozor Ákos 1 dan fokozatra, Békéscsabáról Erdei Tamás 1 dan fokozatra, míg Erdei Máté 2 kyu fokozatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában