kosárlabda

2021.10.04. 13:58

Pofont kaptak az újonctól a békésiek

Dunaharaszti MTK–Békési SZSK 90–69 (20–23, 29–10, 18–15, 23–21)

G. P.

NB I B-s férfi mérkőzés, Zöld csoport. Dunaharaszti, 60 néző. V.: Hervay, Sentényi, Lazaros. Békés: Krisztics 20/12, Balog G. 16/6, Kelechi 4, Cvijin 8, Olics 9/6. Cs.: Acsimovics 10, Csorba 2, Vass, Karsai. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Dunaharaszti legeredményesebb dobója: Joó 19/3.

Az első két perc támadásban és védekezésben is a békésiek terve szerint alakult, Cvijin Patrik zsákolt, Danijel Krisztics közelről és távolról is betalált, csapata pedig 8:4-es előnyre tett szert. Újabb két perc elteltével már egyenlő volt az állás, majd az újonc át is vette a vezetést. Cvijin, Olics és Balog Gábor megmozdulásait követően a Békés még produkált egy eredményes négy percet (9. p.: 14:21) és a negyedet is némi előnnyel zárta.

A 2. játékrészben gyorsan visszavette előnyét a Dunaharaszti, a viharsarkiak támadójátéka hatástalanná vált, a védekezésre pedig nehéz megtalálni a megfelelő negatív jelzőt. A békésiek sokszor próbáltak kintről kísérletezni, de nem nagyon jártak sikerrel, a magasembereiket nem találták meg labdákkal, a hazaiak pedig a lepattanókat megszerezve kontrákból rendre eredményesnek bizonyultak. Nem csoda tehát, hogy ezt a felvonást 19 (!) ponttal a házigazda nyerte.

Agresszív védekezést terveztek a folytatásra a vendégek, remélve, hogy sikerül 10 pont közelébe jutniuk, reális esélyt teremtve ezzel a fordításra. A játékrész végén jó három percig pontot sem szerzett a Békés, így, ha nem is jelentősen, de a Dunaharaszti tovább tudott növelni előnyén. Az utolsó negyedben sem tudott faragni hátrányán a vendégegyüttes, így az újonc, ám rutinos játékosokkal, többek között az egykori válogatott Trepák Zoltánnal felálló Dunaharaszti megérdemelt sikert aratott a nagyon fiatal átlagéletkorú, nyáron jelentősen átalakult Békési SZSK ellen.

Balog Vilmos: – Kaptunk egy jó nagy pofont, de ebből is lehet tanulni. A hazaiak nagyon határozottan, jól játszottak, jó dobóteljesítményt nyújtottak. Nekünk sajnos sem a védekezés, sem a támadójátékunk nem olyan volt, amit mi vártunk, amire készültünk, így megérdemelten nyert a hazai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában