Dzsúdó /Frissítve

2021.10.07. 15:36

Özbas Szofi ötödik a junior vébén

Olaszországban, Olbiában rendezik a héten az idei junior cselgáncs világbajnokságot, amelynek második napján, csütörtökön lépett tatamira a 63 kg-ban címvédőként Özbas Szofi, a Békés Megyei Kano Judo SE 19 éves versenyzője. Az öt napos viadalon, öt kontinens, hetvenkét országának 492 ifjú sportolója küzd az érmekért.

V. L.

Forrás: Archív/MTI/Czeglédi Zsolt/

A tokiói olimpiát megjárt békéscsabai versenyző a csoportmérkőzések során először a kirgiz Iszaeva Azharral találkozott. A magyar dzsudós remek teljesítményt nyújtott, és húsz másodperc után iponnal nyerte az összecsapást. A második fordulóban Özbas Szofi a grúz Silagadze Indira ellen állt tatamira. A grúz cselgáncsozó ellen két waza-arival győzött Özbas Szofi.

A csoportdöntőben a holland Van Lieshout Joanne várt a békéscsabai cselgáncsozóra, akivel kétszer találkozott, és az eddigi mérlegük 1:1 volt. A tavalyi junior Európa-bajnokságon Özbas Szofi éppen a holland lány ellen szenvedett könyöksérülést, és emiatt vesztette el a találkozót.

A mostani mérkőzésen a holland lány egy waza-arival előnyt szerzett, és hiába próbálkozott a folytatásban a magyar tehetség, csak két sidót ért el, így Van Lieshout jutott a négy közé.

A visszamérkőzések során Özbas Szofi könnyedén verte a román Ivanescu Florentinát, így a bronzéremért küzdhetett. Ellenfele az idei junior Európa-bajnok, horvát Kristo Katarina lesz.

Frissítve:

A bronzmérkőzésen Özbas Szofi ellenfele az idei junior Európa-bajnok, horvát Kristo Katarina volt. Nagy harcot vívtak egymással, majd letelt az mérkőzésidő, és aranyponttal a horvát dzsudós nyert, így a csabai dzsudós az ötödik helyen végzett.

Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke és edzője így értékelt: – Szofi az idén igen nagy útat járt be. A budapesti felnőtt világbajnokságon a hetedik lett, és kijutott a tokiói olimpiára, miközben előtte pár hónappal koronavírus fertőzést kapott. A japán fővárosban élete első olimpiáján a kilencedik helyen végzett. Most a junior vébé előtt is sérüléssel bajlódott, érmet vártunk tőle, de most így alakult, dolgozunk tovább. Még ebben az évben egy nemzetközi versenye van hátra. Szofi a budapesti U23-as Európa-bajnoksággal zárja az esztendőt. Ezen a viadalon már én is ott lehetek mellette, hogy tanácsokkal lássam el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában