asztalitenisz

2021.10.04. 10:34

A szarvasi Szántosi Dávid aranyérmes lett Belgrádban

A 15 éves Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa megnyerte a 17-esek versenyét a WTT Youth Contender belgrádi állomásán.

V. L.

Forrás: Archív, moatsz.hu

Fotó: Hoffer Szilvi / Peli Laszlo

A döntőben az első helyen kiemelt Puerto Ricó-i Ángel Naranjót, a 17 évesek világranglistájának kilencedik helyezettjét verte meg Fest Attila edző tanítványa, aki az elődöntőben Lei Balázst, a negyeddöntőben Huzsvár Eriket búcsúztatta. Szántosi Dávid az U19-eseknél a negyeddöntőben kiesett, így az 5–8. helyen végzett.

– Nagyon örülök, hogy megnyertem a tizenhét éven aluliak versenyét. Nagyon sokat jelent ez nekem, és remélem, hogy több tornán is meg tudom ismételni. Úgy gondolom, az U19-esek között is be tudok jutni a legjobb négy közé. Bármi megtörténhet, szóval küzdök majd, és meglátjuk, hol végzek – mondta még a 19 évesek versenye előtt Szántosi Dávid, miután győzött az U17-esek mezőnyében.

Szántosi Dávid eredményei. U19-es kcs. Csoportmérkőzések. Szántosi Dávid–Vidan (horvát) 3:0, Szántosi–Petrovics (szerb) 3:0. Nyolcaddöntő: Szántosi–Deenadayalan (indiai) 3:1 Negyeddöntő: Szántosi–Hörmann (német) 0:3.

U17-es kcs. Csoportmérkőzések. Szántosi–Saltzer (német) 3:0, Szántosi–Madeszisz (görög) 3:1. Nyolcaddöntő: Szántosi–Ilics (szerb) 3:0, Negyeddöntő: Szántosi–Danzer (német) 3:1

Elődöntő: Szántosi–Orlov (orosz) 3:0. Döntő: Szántosi–Naranjo (Puerto Ricó-i) 3:1.

Fest Attila így értékelt: – Nagyszerűen teljesített tanítványom a belgrádi viadalon. A fináléban a nálánál két évvel idősebb, közép amerikai bajnok, hosszúra nőtt Naranjot győzte le okos játékkal 3:1-re, aki előtte Huzsvár Eriket, és Lei Balázst verte. Mostani sikerével az eddigi huszonegyedik helyről előrelép majd a 17 évesek világranglistáján, és bekerülhet a legjobb tizenhat közé. A hétvégén két extraliga mérkőzés vár a szegedi csapattal Dávidra, majd a csehországi Havirovba utazik egy edzőtáborba, ahova névreszóló meghívót kapott. Tanítványom bejutott a tizenötéveseknél az Európa Tizek-versenyre, amelyet Franciaországban rendeznek még ebben a hónapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában