csabai részvétel

2021.09.07. 09:52

Több mint félezren vettek részt az erőemelő liga kupán

Mint oly sok erőemelő és fekvenyomó versenynek, a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupának is Kiskunfélegyháza adott otthont az elmúlt hétvégén.

G. P.

A békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power sportolói ezúttal is nagy számban utaztak el a versenyre annak a reményében, hogy teljesítményükkel megszerzik a világbajnokságon való indulás jogát. Nem volt könnyű dolguk, hiszen minőségi, hatalmas, 540 indulót számlált a mezőny. Vébéből többet is rendeznek ősszel, a portugáliain a magas költségek miatt nem tudnak részt venni, de a szeptember 19. és 25. között Miskolcon sorra kerülő WUAP, és az október 18–24. között a lengyelországi Pabianicében rendezendő GPC világbajnokságon igen.

A fanaticosok tettek azért, hogy minél nagyobb számban állhassanak rajthoz a két helyszínen.

Dénes József, a Fanatic Body&Fitness Power vezetője és edzője jó hírekről számolt be, hiszen távollétében (a csapatot Galovicz Zoltán és Árgyelánné Tőke Éva vezette) is kitettek magukért a tanítványok.

– Zsilák Szilveszter világcsúcsot akart emelni, aki 180 kilót nyomott, 280-at guggolt és 310-et húzott fel, de megsérült, így be kellett fejeznie a versenyt, végül negyedik lett, de így is kvalifikálta magát a vébére – számolt be a versenyről Dénes József. – A 68 éves Kurucz László a masters III. korcsoport –70 kilogrammos súlycsoportjában 90 kilogrammot emelt, hat kilóval elmaradva a saját rekordjától, a versenyt így is megnyerte.

A masters „kettőben”, a –125 kilóban induló Lechner István eredménye 125 kilogramm lett, ami a második helyhez volt elegendő. Ugyanúgy második lett Horváth László is, ő a masters első kategória, +125 kilogrammban indulva 192,5 kilóig jutott. Bár képes arra, hogy 220-ig is eljusson, most csak az volt a fontos, hogy a kvalifikációt megszerezze.

Horváth László 192,5 kilóig jutott.

Dénes József dicsérte a még serdülőkorú Baji Mikest (–75 kg), aki a 18 évesekkel három évvel fiatalabbként igyekezett felvenni a versenyt. Ez olyannyira sikerült neki, hogy 80 kg-os eredményével majdnem felfért a dobogóra, negyedik lett.

– Versenyzésével sokak szimpátiáját kivívta Mikes, akire szép jövő várhat – jegyezte meg a Fanatic Body&Fitness Power vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában