Kézilabda NB I. B

2021.09.12. 09:19

Szoros meccsen kapott ki a Békés

Mezőkövesdi KC–Optimum Solar-Békési FKC 27–24 (13–12).

V.L.

Kézilabda NB I. B.-s férfi-mérkőzés. Mezőkövesd, 300 néző. V.: Asztalos, Szalay. Békés: Kiss O. – HRABÁK, Haszilló 3, Varsandán Á. 5 (3), Dávid, SZÁSZ 6 (1), Fedor 2. Cs.: Takács (kapus), dr. Czina, Árpási 1, Laufer, Lele, Kiss R., Osgyán, Kohlrusz, Mezei 2. Edző: Padla József. A Mezőkövesd legjobb dobói: Csörgő 6, Kátai 6.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.

A békésiek leigazolták a korábbi válogatott átlövőt, Lele Ákost, aki legutóbb Orosházán játszott. Gyors hazai gólokkal kezdődött a mérkőzés, azonban érkezett a vendégek válasza is, így hamar sikerült az egyenlítés. Az első félidőben minimális különbséggel rendre a hazai csapat vezetett, a látogatóknak csak egy rövid időszak erejéig sikerült fordítaniuk. A félidő hajrája a kövesdieké volt, akik egygólos előnyre tettek szert a szünetre.

Forduás után nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, a 38. percre az addigi legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között (18–14). A félidő közepére ezt lefelezték a látogatók, így a találkozó utolsó negyede izgalmasan alakult. Őrizte 2-3 gólos előnyét a Mezőkövesd, a békésiek többször is felzárkózhattak volna, de az elkövetett hibák ebben rendre megakadályozták őket, így a borsodi gárda győzött.

Padla József: – Ilyen kiélezett idegenbeli mérkőzésen nagyon fontos lenne a megfelelő koncentráció. Az utolsó pillanatig üldöztük a hazaiakat, de ekkor hibákat követtünk el. Amennyiben ezeket javítani tudjuk, akkor lesz lehetőségünk pontokat szerezni.

Ezek is érdekelhetik