Úszás

2021.09.30. 13:52

Országos csúcsot úsztak a komlósiak

A Hód-Triatlon és Öttusa Sport Egyesület rendezésében első alkalommal került sor az elmúlt hétvégén Hódmezővásárhely modern Gyarmati Dezső Sportuszodájában a rövidpályás nemzetközi úszótalálkozóra. Az egynapos szenior úszó eseményen 26 versenyszámot írtak ki a résztvevőknek.

G. P.

Mint ismert, a hódmezővásárhelyi fedett uszodát 50 méteresre építették, de úgy, hogy keresztben 25 méteres legyen, ezért oldalra is elhelyeztek rajtköveket, éppen azért, hogy rövidpályás eseményeknek is helyt adhasson.

A viadalon 28 klub delegálta szeniorjait, köztük a Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület és a Tótkomlósi Rozmárok – a nemzetközi jelleget két román egyesület képviselte. Összesen közel 130-an léptek rajtkőre. A pontversenyt a házigazdák nyerték 578 ponttal, megelőzve a Törökbálinti SUC (356) és a Szentesi Delfin ESC (289) csapatait. A Békés megyeiek közül a tótkomlósi delegáció hetedik lett (178), a mini küldöttséggel kiálló békéscsabaiak pedig a kilencedik helyen zártak (147).

A Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület

A Tótkomlósi Rozmárok Szenior Úszó Klub versenyzői számára különösen emlékezetes marad a verseny, hiszen a Kancsó János, dr. Balázs Gábor, Fodor László, Apatóczki István alkotta 4x100 méteres váltó új országos csúcsot úszott a VI. korcsoportban 6:48,80-as időeredménnyel.

A Tótkomlósi Rozmárok Szenior Úszó Klub

A Békés megyei dobogósok. Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület: Csirmaz Sándor, Csomai Zsolt, Gazsyné Hrabovszki Edit, Pappné dr. Marik Sarolta, Sallai Katalin.

Tótkomlósi Rozmár Szenior ÚK: Apatóczki István, dr. Balás Gábor, Benyó Istvánné, Fodor László, Kancsó János, László-Zsurzs Henrietta, Rajki Józsefné.

Mezőhegyes (a Budapesti Delfinek színeiben): dr. Sümeghy László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában