sporthétfő / galériával

2021.09.06. 20:00

Ismét megtelt a csabai főtér

Békéscsabán hétfőn délután a Sporthétfő keretében ismét összegyűltek a főtéren a város sportegyesületeinek fiataljai, akik az érdeklődőknek bemutatták saját sportágukat. Ezúttal tizenhárom egyesület sportolói mutatkoztak be a kellemes időben a közönségnek.

Verasztó Lajos

20210906 Békéscsaba Sporthétfő fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Az olimpiai negyedik Bökfi János, a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület edzője a klub fiataljainak adott hasznos tanácsokat. Ott volt a felnőtt válogatott, többszörös országos bajnok Mitykó Veronika, és a lengyelországi korosztályos Eb-n, a 15 évesek között ötödik helyen végzett Garamvölgyi Kasszandra is.

Mitykó Veronika a közeljövő terveiről így beszélt: – Most az U23-as finnországi Európa-bajnokságra készülők. Szeretnék egy érmet nyerni, és összetettben bejutni a legjobb hat közé. Mindez nem lesz könnyű feladat, de edzőmmel Bökfi Jánossal mindennap azért dolgozunk az edzéseken, hogy minél jobb eredményeket érjünk el.

A Viharsarok Tenisz Alapítvány minitenisszel várta a főtérre kilátogatókat. A Békéscsabai Előre NKSE ifjú kézilabdázói játékos gyakorlatokat mutattak be, és hetesdobó versenyt tartottak a sportág iránt érdeklődő gyerekeknek.

A Swietelsky Békéscsabai Darts SE felállított tábláinál bárki kipróbálhatta ügyességét. Sztvorecz László, az egyesület elnöke elmondta, csapataik jól állnak az országos bajnokságban, és a régiós egyéni versenyben is ott vannak a dobogós helyeken.

A szarvasi akrobatikus motoros, Podani Milán standját sokan felkeresték, ahol a sportoló eddig megnyert trófeáinak egy részét is kiállította, majd egy rövid látványos bemutatót tartott.

– A pandémia miatt másfél évig nem volt fellépésem. Ebben az évben a három fordulósra tervezett országos bajnokságból két fordulót tartanak meg. Az első már lement, most szeptember 18-án szombaton lesz a második forduló Kunmadarason. Szeretnék minél jobban szerepelni ezen a viadalon, és mindenképpen dobogós helyezést várok összetettben. A nyáron néhány helyre – falunapokra, különböző helyi közösségi rendezvényekre – hívtak csak bemutatózni.

Sokan állták körbe a békéscsabai József Attila Lakótelepi TSE kick-box szakosztályának ringeseit, akik Hricsovinyi Károly edző vezetésével bemutató edzést tartottak. Az Energy Gym sportolói közül ketten, Mármarosi Patrik és Kékegyi Márk részt vesznek a szeptemberi budapesti Világkupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában