Motorsport

2021.09.24. 11:14

A bajnoki címre is volt esély

Ha megnyeri a döntőt, bajnok, ha elveszíti harmadik Faragó Zalán a dragbike országos bajnokságon. Ez jelentette a fő kérdést a kunmadarasi gyorsulási versenysorozat ötödik, zárófordulója előtt.

G. P.

A Kawasaki ZRX 400-as motorral guruló 17 esztendős békéscsabai fiatal gond nélkül masírozott be a döntőbe, az időmérő során a második helyet érte el, majd a középdöntőben a kunhegyesi Tóth Imre Marcellel kellett megküzdenie, hogy megtartsa esélyét arra, hogy ilyen fiatalként a felnőttek között elnyerje a bajnoki trófeát.

A kunhegyesi motoros megkönnyítette a dolgát, mivel beugrott elé, ami kizárást vont maga után, Zalánnak pedig csak végig kellett mennie a 402 méteres pályán. A döntőben a karcagi Kiss Zoltánnal mérkőzött meg. Kettejük csatájában ezúttal a rutin, azaz Kiss győzött, a pici kora óta motorozó fiatal így – megelőzve a békési Kiszely Menyhértet – második, számításaik szerint a bajnokság összetett versenyében pedig harmadik lett.

– Nagy esélyt szalasztottunk el, hiszen Zalán akár meg is nyerhette volna a felnőtt bajnokságot – mondta édesapja, Faragó István. – Ahhoz képest azonban, hogy az első három forduló nem a tervek szerint sikerült és csak a szezon második felében egyenesedtünk ki, ez az összetettbeli bronzérem is hatalmas teljesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában