emlékverseny

2021.08.06. 15:39

Nagy csatát vívtak a szarvasi teniszezők

A helyi teniszezők ebben az évben már ötödik alkalommal tisztelegtek versennyel a hétvégén az egykori kiváló szarvasi teniszoktató, Venásch György emlékének.

Verasztó Lajos

Még a viharos időjárás is megkegyelmezett a csaknem félszáz résztvevőnek, így a tervezettek szerint sikerült befejezni a magas színvonalú csatákat hozó viadalt. A szokások szerint idén is három kategóriában hirdettek győztest. Egyéniben a 45 év alattiak vetélkedését a hazai Gruner Benedek nyerte, aki a fináléban debreceni ellenfelét, Petrás Pétert múlta felül. A bronzérem a sarkadi Oláh Imrének és a szarvasi Parczen Benedeknek jutott.

A 45 éven felülieknél csabai siker született Hankó Bálint révén, aki a döntőben a szarvasi Samu Tamás ellen győzött.

A férfi páros kategóriában Gruner Benedek és Bartók Béla jóvoltából a házigazdák egysége diadalmaskodott, a Viharsarki Tenisz Akadémia két tehetségét, Mihály Leventét és Mokán Damjánt legyőzve.

A hétvégi, kétnapos szarvasi Venásch György-teniszemlékverseny díjazottjainak egy csoportja az eredményhirdetés után.

– A verseny elérte célját, hiszen majd félszáz teniszező sportbarátságát mélyítette tovább. Köszönettel tartozunk a szervezésben és a lebonyolításban részt vevő rutinos stábnak, hiszen minden remekül ment, a támogatóknak pedig köszönet jár, hogy idén is gondoltak ránk – összegezte a kétnapos rendezvény tapasztalatait Eckert Roland, a házigazda Szarvasi Tenisz Club elnöke­.

Végeredmény. Férfiak. 45 év alatti kategória: 1. Gruner Benedek (Szarvas), 2. Petrás Péter (Debrecen), 3. Oláh Imre (Sarkad) és Parczen Benedek (Szarvas). 45 év feletti kategória: 1. Hankó Bálint (Viharsarok TA), 2. Samu Tamás (Szarvas), 3. Gruner Zoltán (Szarvas) és Mrsan György (Szarvas).

Páros: 1. Gruner Benedek, Bartók Béla (Szarvas), 2. Mihály Levente, Mokán Damján (Viharsarok TA), 3. Oláh Imre, Nemes Attila (Sarkad, Békéscsaba) és Ludman Sándor, Eckert Roland (Debrecen, Szarvas).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában