kézilabda

2021.08.20. 20:04

Nagy csatában született egygólos csabai vereség

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE és az Alba Fehérvár csapott össze pénteken.

V. L.

Forrás: Archív IGY

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Alba Fehérvár KC 20–21 (13–9)

Kézilabda Szabó Károly emléktorna, női felkészülési mérkőzés, Békéscsaba, 250 néző. V.: Nagy F., Túróczy. Békéscsaba: Csizmadia – Iván, Gyimesi 5, Kukely A. 1, Mayer 2, Borbély 4 (1), Karacs 2. Cs.: Szabó D. (kapus), Giricz 2, Török, Kobela 2, Kukely K. 1, Bucsi 1 (1), Bencsik, Zsemberi. Vezetőedző: Papp Bálint. Az Alba Fehérvár legjobb dobói: Smbatian 6, Triscsuk 6 (3).

Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

A péntek esti találkozón lendületesen kezdett az NB I B.-s békéscsabai együttes, alaposan meglepte élvonalbeli ellenfelét, és a 7. percben 4–0-ra vezetett. A folytatásban a székesfehérvári alakulat erősített, javított a védekezésén, támadásban pedig pontosabban célzott, így a 12. percben kiegyenlített (4–4). Nagy csata folyt a pályán az ötödik gólt a hazaiak szerezték, így ismét előnybe kerültek a 14. percben. Ezt követően felváltva estek a gólok, a 20. percben 8–7-es csabai vezetést mutatott az eredményjelző. A több légióst szerepeltető Alba Fehérvár a 25. percben egyenlíteni tudott (9–9). A félidő hajrájában a lila-fehérek nagyon fegyelmezetten, és taktikusan kézilabdáztak, így a szünetre négygólos előnyt szereztek (13–9).

Fordulás után a hazaiak ismét jól kezdtek, és a 35. percben már hat góllal vezettek (15–9). A lila-fehérek jól védekeztek, tartották az előnyt, és a 43. percben 19–14-es csabai vezetést mutatott az eredményjelző. A horvát edző, Boris Dvorsek által irányított vendégek azonban nem adták fel, kihasználták a hazaiak hibáit, és fokozatosan felzárkóztak, az 51. percben már csak egy gól volt a lila-fehérek előnye (19–18). Izgalmasan alakult a végjáték, az 54. percben 19–19-re egyenlített az Alba Fehérvár. A hazaiak 14 percig nem tudtak gólt szerezni, ami döntőnek bizonyult. Az utolsó percekben nagy csata folyt a győzelem megszerzéséért, végül a fehérváriak egy góllal nyertek, így ők jutottak a szombati döntőbe, de a fiatal csabai együttes minden dicséretet megérdemel teljesítményéért.

Az Előre NKSE szombaton 10 órakor a Kisvárda csapatával mérkőzik a harmadik helyért, majd 12 órától az Alba Fehérvár KC és a Dunaújvárosi Kohász KA küzd az első helyért.

További eredmény: Dunaújvárosi Kohász KA–Kisvárda Master Good SE 26–24 (16–12). Ld.: Kukucska 6, Szalai 4, ill. Habánková 5, Radojevics 5.

Az I. Szabó Károly emléktorna eredményei:

Lányok.

Ifjúságiak. Kisvárda–Békéscsabai Előre NKSE 31–23.

Serdülők. Dunaújváros Kohász KA–Alba Fehérvár KC 38–21. Békéscsabai Előre NKSE–Kisvárda 33–25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában