Buborékban Nairobiban

2021.08.12. 13:47

Kenyában gyalogol a világbajnokságon Zahorán Petra

Egzotikus helyszínen, a kelet-afrikai Kenyában kedden megkezdődik az atléták junior világbajnoksága, melyet tavalyról a pandémia miatt 2021-re halasztottak. A dr. Gyimes Zsolt vezetésű 17 tagú magyar csoporttal egy békéscsabai tehetség, a gyalogló Zahorán Petra is útra kel szombaton.

Gajdács Pál

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club 19 éves gyaloglója szombaton ül repülőre, hogy célba vegye Kenya 5,5 milliós fővárosát, az egykori magyar vadászírók, Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond által kedvelt Nairobit.

Petra nehéz héten van túl, hiszen ahhoz, hogy ott lehessen Kenyában, a négyből egyszerre három oltást is fel kellett vennie.

– Még július 26-án kaptam meg a Covid, majd kedden a májbetegségek elleni Hepatitis A, a bakteriális agyhártyagyulladás, meningococcus okozta meningitis és a hastífusz elleni védőoltást – sorolta a világbajnokságon a 10 ezer méteres távon induló fiatal sportoló. – Azt tudom, hogy kint majd negyvennyolc óránként tesztelnek bennünket. Az ottani körülményekről még kevés információval rendelkezünk, azt biztos, hogy a versenynek helyt adó pályán és a szállodán kívül nem mehetünk sehová, tehát egyfajta buborékban leszünk majd. A kenyai lesz a harmadik világversenyem, korábban 2018-ban a győri ifjúsági Európa-bajnokságon és egy év múlva a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon versenyeztem.

Zahorán Petra, Tóth Sándor és az olimpikon Kovács Barbara.

Zahorán Petra bízik abban, hogy felülmúlja majd a tavaszi békéscsabai gyalogló országos bajnokságon elért 50:01 perces időeredményét.

– Jó formában érzem magam, és azt hiszem, hogy a szokatlan környezetben meg tudom csinálni az egyéni csúcsot! – bizakodott a békéscsabai gyaloglóhagyományok méltó folytatója.

Tapasztalt felkészítő edzője, Tóth Sándor elárulta, nem volt zökkenőmentes Petra felkészülése, akit még a tanulmányai is lekötöttek, ugyanis idén tett emelt szintű érettségit, s nyert felvételt a debreceni egyetemre.

– Örülök, hogy Petra eljut a világbajnokságra és képviseli hazáját! Azt várom tőle, hogy megjavítja az egyéni csúcsát, amire abszolút képesnek tartom – beszélt várakozásairól a mesteredző.

Zahorán Petra magyar idő szerint augusztus 21-én, szombaton 8.30 órakor áll rajthoz a 10 ezer méteres gyaloglásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában