kézilabda

2021.08.29. 10:40

Bucsi Lili soha nem félt a kemény küzdelemtől

Immáron két Európa-bajnok kézilabdázó erősíti az EUbility Group-Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE csapatát, hiszen a juniorokkal győztes Kukely Anna után Bucsi Lili is megérezhette azt, hogy milyen érzés fellépni a dobogó tetejére. A 17 éves átlövő a Németország elleni fináléban is jeleskedett, három góllal járulva hozzá a hét mérkőzésből hét győzelmet arató nemzeti csapat sikeréhez.

Gajdács Pál

20210819 Békéscsaba Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata sajtónyilvános eseménye, ahol Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszönti az Európa-bajnok Bucsi Lilit, a magyar U17-es női kézilabda-válogatott tagját, az ELŐRE NKSE kézilabdázóját. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap Képen: Bucsi Lili

Fotó: Imre György

– Milyen elvárásokat támasztott a szakmai vezetés a válogatottal szemben? – kérdeztük az Eb-siker után megérdemelt pihenőjét töltő Bucsi Lilit.

– A Covid-19 miatt korábban nem volt sok ideje a válogatottnak az együtt készülésre, mindössze két tesztmérkőzést tudtunk játszani, egyet az osztrákokkal, egyet pedig kint Franciaországgal. A nyáron azután nyolc hetet tudtunk edzőtáborban tölteni. Nem igazán ismertük az erőviszonyokat sem, és úgy utaztunk ki Montenegróba, hogy mindig csak részcélokat fogalmaztunk meg. Előbb jussunk tovább a csoportból, majd a középdöntőből, végül az elődöntőből.

– A döntő előtt jó előjel lehetett, hogy ellenfelüket, a németeket az Eb-n egy ízben már legyőzték.

– Valóban, a középdöntőben hét góllal megvertük őket, de a döntőben egy más mérkőzésre számítottunk.

Az Európa-bajnok magyar válogatott. A térdelő sorban balról a második Bucsi Lili /Fotó: EHF/

– Hogyan látta a saját szerepét a válogatotton belül. Elégedett a teljesítményével?

– Az az igazság, hogy nem számítottam rá, hogy ennyit foglalkoztatnak majd, örülök, hogy sok lehetőséget kaptam, úgy érzem, hogy a norvégok és a románok ellen ment a legjobban a játék.

– Milyen körülmények fogadták a csapatot Montenegróban?

– Kifejezetten jók voltak, a szálloda eseményhez illő. A mérkőzések után mindig használhattuk a jégkádat, megvolt a lehetőségünk a regenerálódásra.

– A szövetségi kapitány a békéscsabai származású, korábbi klasszis válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Bohus Bea, könnyen megtalálták a közös hangot?

– Jelentett pluszt. Csak ketten voltunk csabaiak a keretben, sokat biztatott. Mindig mondta, hogy „legyünk olyan erősek, mint a csabai!” Korábban nem ismertem személyesen, de tudtam, hogy kicsoda, hogy milyen pályafutás van mögötte.

– Milyen muníciót ad az Európa-bajnoki cím?

– Mindenkinek – nekem is – nagy pluszt ad. Nagyon szép eredmény, ám nem szabad hátradőlni, ugyanúgy dolgozni kell majd tovább, mint eddig. Részsiker a jövő nyári világbajnokság előtt.

– Milyen célokat szeretne rövid távon megvalósítani a kézilabdában?

– Legelőször is azt, hogy a békéscsabai klubcsapattal egy év után jussunk vissza az NB I.-be. Tizenegyedik osztályos vagyok a békéscsabai Belvárosi gimnáziumban, vagyis biztos, hogy még egy ideig nem igazolok máshová, itt szeretnék az élvonalban játszani.

A harcosság tetszett Lilinek

Bucsi Lili 10 éves korában került Fábián Csaba edző csoportjába, két éve, 15 évesen már a Békéscsabai Előre NKSE felnőttkeretének tagja volt.

– Nyolcéves koromban ismerkedtem meg a kézilabdával – beszélt a kezdetekről Lili. – A szüleimmel kimentünk egy kézilabda-mérkőzésre, ami nagyon tetszett. Már akkor eldöntöttem, hogy ezt a csapatsportágat fogom választani. Nem féltem soha a keménységtől, éppen az tetszik a kézilabdában, hogy itt küzdeni, harcolni kell.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/a-bekescsabai-kezilabda-nagy-remenyseget-koszontottek-4248641/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában