Márta János

2021.08.05. 09:54

A technikai sportokról szól a kiállítás Nagyszénáson

Márta János neve mára összeforrt a rendezvényszervezéssel. A mozgásában korlátozott fiatalember, műtétek előtt és után, a magyar és a nemzetközi autós, illetve motoros világ ismert személyiségeinek a relikviáit gyűjti.

Cs. I.

Azok, akik meglepik egy dedikált pólóval, híres járgányuk mutatós alkatrészével, vagy egy közös fotóval, védőfelszerelésük különleges darabjával, no ezt János megmutatja az érdeklődő közönségnek ismét. Augusztus 7-én, szombaton Nagyszénás újra a technikai sportok jeleseinek a nagy találkozójává válik.

Ezúttal már harmadik alkalommal ad helyet a kulturális központ Márta János látványos rendezvényének. A versenyzők aláírásainak a relikviagyűjteménye tartogat újdonságokat. Mondhatnánk, mindent a szemnek!

Ám, itt többről lesz szó: érkeznek versenyzők, csapatok bemutatva a versenypályákon bizonyító járgányaikat.

– Nincsenek szavak – mondta meghatódva Márta János, amikor azokról mesélt, akik kinyitották számára azt a világot, amiről ő sok éven keresztül, a számítógépe mellett, csak álmodott.

– Eljönnek hozzánk, hozzám, emberségből, barátságunk bizonyítékaként. Vannak, akik sok száz kilométert is vállalva, önzetlenül teszik mindezt. Én, aki fogyatékkal élő emberként igyekszem évről évre összehozni őket egy programra, hálával tartozok valamennyiüknek – mondta meghatódottan a főszervező. Elárulta, Nagyszénáson találkozhatnak az érdeklődők a Gender Racing Team autóival, professzionális kamionjával. Érkezik a régi, jó barát, Méhész Attila, és még sokan mások. Ahogy a közelben élő, autó- és motorsportban jeleskedő Benkő Antal, Kárai Péter, Podani Milán, az oldtimert képviselő Zilahi Zoltán (visz Szénásra páratlan veterán járművet) is ott lesz.

A technikai sportok múltja és jelene sorakozik fel szombaton Nagyszénáson, a fürdő előtti parkolókban és a helyi művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában