Gyomaendrőd

2021.08.09. 13:33

A két osztály legjobb biliárdosai csaptak össze

Az első- és másodosztály kiemelt versenyeivel július végén az Eurokegel játékosok is lezárták a hosszúra nyúlt biliárdos szezont. A Masters elnevezésű tornának a gyomaendrődi Holler Szálló adott otthont, melyre mindkét osztályból a ranglista első nyolc helyezettje kvalifikálta magát.

G. P.

Ritka alkalom az első osztályú mezőny életében, hogy a magasabb kategória versenyén tapasztalható kevesebb izgalom. Az A-csoportban Szűcs Sándor, a ranglista éllovasa számított favoritnak, a Belvárosi Cápák kiválósága hiba nélkül teljesítette a csoportkört, mellette klubtársa, Gyurkó László vívta ki a továbbjutást. A B-jelű négyesben már komolyabb csata folyt, ahol nagy küzdelmek után két-két győzelemmel Bíró Imre, a Korona BK kiválósága, és Tomka Lajos jutott a négy közé.

Az elődöntőkben, Szűcs Sándor és Tomka Lajos cápás házi mérkőzést tartott, amely Szűcs Sándor 3:1-es győzelmével zárult. Bíró Imre és Gyurkó László csatája igen izgalmasra sikeredett, melyen a Cápák fiatalja 3:2 arányban győzni tudott, így bejutott a torna fináléjára. A döntőben Szűcs Sándor esélyeshez méltó játékot mutatva, fölényes győzelmet aratott a sokra hivatott csapattársa felett.

Eredmények. Elődöntők: Szűcs Sándor–Tomka Lajos 3:1, Gyurkó László–Bíró Imre 3:2. Döntő: Szűcs Sándor–Gyurkó László 3:0.

Végeredmény: 1. Szűcs Sándor (Belvárosi Cápák BK), 2. Gyurkó László (Belvárosi Cápák BK), 3. Bíró Imre (Korona BK), 4. Tomka Lajos (Belvárosi Cápák BK).

A ranglista végeredménye: 1. Szűcs Sándor, 2. Tomka Lajos, 3. Bíró Imre.

A másodosztály részéről minden játékos megjelent és már a csoportmérkőzések alkalmával rendkívül izgalmas találkozók zajlottak, egy esetben a szettek aránya döntött csak a továbbjutásról. A döntő végig izgalmas és változatos csatát hozott, Ungor István kétszer is vezetést szerzett, ám Farkas László, két rendkívül szoros szett után fordított és 3:2 arányban megnyerte a tornát.

A ranglista állása ennél szorosabban nem is alakulhatott volna. Farsang János a végelszámolásnál egyforma pontszámmal állt Farkas Lászlóval, csak az egy versenyen szerzett magasabb pont döntött a Berényi BK versenyzője javára.

Eredmények. Elődöntők: Farsang János–Farkas László 1:3, Ungor István–Zsákai Tibor 3:1. Döntő: Farkas László–Ungor István 3:2.

Végeredmény: 1. Farkas László (Jóbarát BK), 2. Ungor István (Berényi BK), 3. Farsang János (Berényi BK), 4. Zsákai Tibor (Berényi BK).

A ranglista végeredménye: 1. Farsang János, 2. Farkas László, 3. Zsákai Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában