atlétika

2021.07.05. 10:56

Sikerrel zárta budapesti túráját a viharsarki szenior csapat

Egyre pezsgőbb a Békéscsabai Atlétikai Clubon belül a szenior szakági élet.

G.P.

– Ez azért is öröm számunkra, mert a szeniorok a fiatal versenyzőinknek példát mutatnak, bizonyítva, hogy felelős vezetőként és családfőként is össze tudják egyeztetni a sportot a mindennapi sűrű teendőikkel – nyilatkozott Tóth Sándor vezetőedző a hétvégi nem mindennapi sikerekről.

A Békéscsabai AC csapata Dr. Kovács Mihály vezetésével szombaton, a fővárosban megrendezett szenior országos bajnokságon népes küldöttséggel vett részt, és több számban is szép eredményt ért el.

Komáromi László

A férfiak között Komáromi László 3000 méter akadályon egészen kiváló, 11:16 perccel új országos csúccsal nyert. Szalai András 5000 méteren taktikus futással, az edzői utasítást maximálisan betartva, remek idővel, magabiztosan nyert. Kovács Mónika diszkoszvetésben szerezte meg a szépen csillogó aranyérmet, 30,11 méterrel.

Steigerwald Ernő – aki labdarúgó kapusként vált ismertté Békéscsabán – nagyon szép versenyzéssel, új egyéni csúccsal, 155 centiméterrel ezüstérmes lett magasugrásban. Elindult a 200 méteres síkfutásban is, ahol 17,50-es idővel szintén ezüstérmes lett.

Kovács Mónika a dobogó legfelső fokán

A csapat „lelke”, Dr. Kovács Mihály 1500 méteren 15 mp-et javítva egyéni csúcsán a rendkívül erős mezőnyben 4. helyen végzett. Ugyanő 200 méteren szintén új egyéni rekorddal 5. lett a sprinterek között. A versenyzőket Tóth Sándor, Adorján László és Solticz Kálmán edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában