videóval

2021.07.20. 07:00

Mázlival győzött Merci a nagyhuszárok között

Nagyon készül az idei Nemzeti Vágtára az orosházi Mórocz Mercédesz. 2021-ben először szerepel a nagyhuszárok között. Jó hír, hogy bejutott a Hősök terére, az októberi Nemzeti Vágtára.

Cs. I.

Jól csengő név a lovasok között Mórocz Mercédeszé. És ismerős ugye, lova, Morcos is?! Párosuk sok éven át a legjobb kishuszárok között szerepelt (2014-ben együtt győztek, 2017-ben a 3 helyig, 2019-ben pedig a 2. helyig jutottak), így öregbítve a Viharsarokban a kiváló lovas hölgyek hírnevét. A diáklány idén kedvenc pónija nyergéből átült a nagy lóra.

[video width="576" height="320" mp4="https://www.beol.hu/wp-content/uploads/2021/07/6727881video1626723184.mp4"][/video]

Videó: Csete Ilona

Már a nagyhuszárok között versenyez lovával, Mázlival, akivel két hónap alatt készült fel a versenyre. Kiderült, ők is jó párost alkotnak. Ahogy a lovas fogalmazott: gyors lova van, ő pedig maximalista, figyel minden apró jelre, a hibákat edzésen igyekszik korrigálni, hogy a pályán minden a legnagyobb rendben menjen. Így történt ez a napokban is.

A remek összhangnak, a felkészültségüknek köszönhetően kiválóan teljesítettek a Nemzeti Vágta egyik előfutamának helyet adó simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban. A nap legfontosabb futamában, a III. Érdi Vágta döntőjében négy lovas indult, akik közül végül a Balatonalmádi színeit képviselő Mórocz Mercédesz lovával, Mázlival győzedelmeskedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában