Vívás

2021.07.19. 09:34

Egy találatra a világbajnoki döntőtől

A paralimpia évében világbajnokságot rendeznek azon kerekes-székes szakágaknak, melyek nem szerepelnek az olimpia műsorán. Ilyen a legsúlyosabb, a „C” kategóriás sérültek versenye.

G. P.

A békéscsabai Alföld Vív Akadémia Európa-bajnoki bronzérmese, Szarvas Zsolt párbajtőrben képviselte hazánkat a varsói viadalon, ahova edzője, Medgyesi István is elkísérhette. A tizenhárom vívót felsorakoztató mezőnyben Zsolt hetes csoportba került. Kifejezetten jól vívott, három győzelme mellett háromszor hagyta el vesztesen a pástot. Az egyeneskieséses táblán az olasz William Russo volt az ellenfél, aki rendkívül rutinos és eredményes vívó, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy nem kevesebb. mint hét éremmel, közte arannyal is büszkélkedhet világbajnokságokról.

Zsolt megilletődötten kezdett, ellenfele 4:1-re elhúzott, ám a magyar versenyző nem adta fel, szívósan küzdve kiegyenlített. 13:13-as állásnál egy villámgyors szúrással megszerezte a vezetést az olasz vívó, s egy rutinos együttessel megnyerte az asszót. Zsolt így világbajnoki kilencedik lett. Ez nagyon jó eredmény, hiszen Zsolt jóval később kezdett vívni, mint ellenfelei, s most érezhette meg, hogy a legjobbak ellen is lehet esélye a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában