u16

2021.07.16. 11:57

Az oroszok ellen nem volt esélye röplabdásainknak

Utolsó csoportmérkőzését is lejátszotta a magyar leány U16-os röplabda-válogatott a magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.

G. P.

Kőnig Gábor együttese ötödik mérkőzését a torna egyik legnagyobb esélyese, a még veretlen Oroszország ellen játszotta csütörtökön a nyíregyházi utolsó csoportkörben. A mieink úgy léphettek pályára, hogy Törökország Belgium felett aratott sikerével már a mérkőzésük előtt matematikailag is biztossá vált, hogy továbbjutottak, s az 5-8. helyért Szlovákia és Szerbia társaságában folytatják szombattól a szlovákiai Homonnán.

Ennek ellenére nem vették félvállról a találkozót és helyenként szép megmozdulásokkal igyekeztek kitűnni az oroszok ellen. A vendégek végül magabiztos, 3:0-s győzelmet arattak, a magyar csapat az első és a harmadik szettben is 12, a másodikban 17 pontot szorgoskodott össze.

Jó hír, hogy mindhárom békéscsabai, a liberó Nánási Zoé, a 4 pontig jutó szélső ütő, Tuska Brigitta és a 2 pontos feladó, Tóth Sára is lehetőséghez jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában