BÉKÉSCSABA

2021.06.12. 11:10

Sportirányú osztályt indítanak a vízilabdázóknak

A vízilabdázó fiatalok számára indít a 2021/22-es tanévben sport irányultságú osztályt a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A hírt a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub pénteki évzáróján jelentették be, ahol a jó helyezésért járó érmeket is átvették az ifjú sportolók.

Vásári Erzsébet

20210611 Békéscsaba Évadzárót tartottak a Csabai Csirkefogók fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Balázs Lajos, a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub ügyvezető elnöke az évzáró előtti sajtótájékoztatón elmondta, különleges évet zárnak, ami rendkívül hosszú is volt, hiszen nem tartottak szünetet gyakorlatilag tavaly május óta folyamatosan dolgoznak, ráadásul a szobák fogságából mentek az uszodába. Ugyanakkor sok pozitív tapasztalattal gyarapodtak, eredményesen védekeztek a koronavírus fertőzés ellen – az edzés látogatottság inkább nőtt, mint csökkent – és mérkőzésünk sem maradt el.

Fotók: Bencsik Ádám

Természetesen a fentiekben sokat segített a szülők pozitív hozzáállása is. Önellátó üzemmódban voltak, az uszodát lényegében ők üzemeltették, takarították. A nehézségek azonban nagyobb összetartást eredményeztek a csapatban, emellett rejtett tartalékok és tehetségek is előkerültek. Innentől pedig a jövővel szeretnének foglalkozni, aminek legnagyobb mérföldköve számukra a Trefort Ágoston iskolában vízilabdázó fiatalok számára elinduló sportirányultságú osztálya lesz. Hiszen ez megoldást jelenthet legnagyobb problémájukra, amely szerint a más városokban továbbtanuló sportolóik nagy része nem folytatja tovább a vízilabdázást.

Kiss Mihály, a BSZC Trefort iskola igazgatója kifejtette, egy szakképző iskola vezetőjének mindig meg kell találni a jövőt és, hogy hol van az a rés, ahol segíteni tudják a várost. Úgy gondolják, a vízilabda sport irányultságú osztály indításával megtalálták azt, ami mindenkinek jó, ráadásul hihetetlenül pozitív hatása van annak, amikor egy osztály eleve egy csoportból, közösségből indul el. Amikor pedig sportolókról – jelen esetben vízilabdásokról – van szó, ott még nagyobb lesz az összetartás és egymás segítése. A Csabai Csirkefogók Klub fiataljai számára ugyanakkor az induló képzéssel felajánlanak egy polgári életet is a sport mellett egy olyan szakmával – gépjármű-mechatronikai technikus –, ami piacképes.

Kiss Zoltán, a Meszlényi-Autó műszaki igazgatója és a vízilabda klub támogatója elmondta, az egyesület megtalálta a Trefort szakképző iskolával azt a közös hangot, amiben jól együtt tudnak működni. Az újonnan induló osztály lényege pedig a speciális, edzéseket támogató tanmenet, aminek köszönhetően a sportban és szakmában is egyaránt tudnak fejlődni a fiatalok.

Az évzárón Varga Tamás alpolgármester adta át a 2020/21-es Országos Gyermekbajnokság A/2-es kategóriájában elért harmadik helyezésért járó érmet az ifjú csabai vízilabdázóknak, valamint egyéni díjakat is kiosztottak. Az alpolgármester kérdésünkre elmondta, a pandémia időszakában minden egyes sportsiker és megszerzett érem hatványozottan számít, hiszen nehezebb körülmények között zajlott a felkészülés és kevesebb volt a lehetőség is. Ezért a Csabai Csirkefogók bronzérmét is még magasabbra értékeli. A Trefortban induló sportirányú osztályt pedig egy nagyon jó kezdeti lépésnek és jó példának tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában