biliárd

2021.06.16. 16:59

Ötödik bajnoki elsőségét szerezte meg a Belvárosi Cápák

A gyomaendrődi Holler Szálloda biztosított otthont szombaton a Magyar Bábus Biliárd Egyesület (MBBE) OB I.-es csapatbajnoki döntőjének. Az esemény keretében az ötszörös bajnok, gyomaendrődi Korona BK és a négyszeres aranyérmes Belvárosi Cápák mellett, a szintén kiváló erőkből álló két alapszakasz csoportgyőztes, az orosházi Klub 120 BK, valamint a 2019. évi ezüstérmes, Berényi BK Szikora gárdái mérték össze tudásukat. A finálé rendkívüli izgalmak közepette címvédéssel zárult.

G. P.

A biliárdos társadalom a járványhelyzet miatt régóta várt erre a napra. Gyászszünettel kezdődött a rendezvény, a közelmúltban elhunyt mezőberényi Kurta László előtt tisztelegtek sporttársai, aki nem csak kiváló játékos volt, de sportvezetőként, barátként és elnökségi tagként is maradandót alkotott. Tiszteletére az MBBE tagsága, az elnökség által létrehozta a Kurta László Díjat, amit minden esztendőben az OB I-es döntő legjobb játékosa érdemel ki.

A négy csapat játékerejének köszönhetően ennyire kiegyensúlyozott mezőny még egyetlen korábbi fináléban sem jött össze.

Az „A”-jelű elődöntőben az orosháziak és a házigazdák feszültek egymásnak. Az egyéni küzdelmek után 3:2-re az Orosháza vezetett, a páros mérkőzéseken megosztoztak a felek, a váltó előtt a Korona hátránya mindössze egyetlen szett volt. Végül a Klub 120 BK megőrizte előnyét, és megérdemelten jutott a döntőbe.

A másik elődöntőben megismétlődött az előző évi finálé. Az egyéni mérkőzések után a Belvárosi Cápák BK csapata 3:2-es vezetéshez jutott, majd kiváló páros játékkal el is döntötte a párharcot.

A bronzmérkőzésen 3:2-re a gyomaendrődiek vezettek, de a berényi játékosok 6 (!) szettes behozhatatlan előnyt szerezve, a maguk javára fordították a csatát.

A döntőben a békéscsabai és az orosházi együttes csatájában az 5. egyéni meccs során Szűcs Sándor remek játékkal billentette 3:2-re az állást a Cápák felé, akik a párosok előtt jelentősnek mondható, 4 szettnyi előnnyel is rendelkeztek. A csabaiak Szűcs Sándor és Tomka Lajos révén „behúzták” a még hiányzó mérkőzést és mivel Turi Zoltán és Kiss Attila játékot nyert a Pardi testvérekkel szemben, ezzel a váltóra behozhatatlanná vált a belvárosiak előnye. A Belvárosi Cápák második címvédésével és ötödik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be, ezzel befogta az addigi rekordbajnok Korona BK együttesét.

Eredmények

Elődöntő: Klub 120 BK (Orosháza)–Korona BK (Gyomaendrőd) 4:4; Berényi BK Szikora Csapat (Mezőberény)–Belvárosi Cápák BK (Békéscsaba) 2:6. A 3. helyért: Berényi BK Szikora–Korona BK (Gyomaendrőd) 5:3. Döntő: Belvárosi Cápák BK (Békéscsaba)–Klub 120 BK (Orosháza) 4:4

Eredmények: Takács Gábor–Horváth Zoltán 0:3, Turi Zoltán–Pardi Roland 3:1, Tomka Lajos–Tóth Lajos 3:0, Kiss Attila–Csete Béla 2:3, Szűcs Sándor–Apollónia György 3:0, Szűcs Sándor, Tomka Lajos–Csete Béla, Tóth Lajos 2:1, Turi Zoltán, Kiss Attila–Pardi Zoltán, Pardi Roland 1:2.

Végeredmény: 1. Belvárosi Cápák BK, Békéscsaba (Gyurkó László, Kiss Attila, Szűcs Sándor, Takács Gábor, Tomka Lajos, Turi Zoltán), 2. Klub 120 BK (Orosháza), 3. Berényi BK Szikora (Mezőberény), 4. Korona BK (Gyomaendrőd).

A döntő legjobbjának felajánlott Kurta László-díjra Szűcs Sándor kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában