röplabda

2021.06.10. 15:17

Király-Tálas a Vasasban, Bodovics Nyíregyházán folytatja

Javában zajlik a játékoskeringő a női röplabdaéletben, a napokban két nem is olyan régen még Békéscsabán játszó válogatott igazolását jelentették be extraligás csapatok.

G. P.

Hat év után visszatér a Vasashoz Király-Tálas Zsuzsanna válogatott feladó, aki Békéscsabán két időszakban is megfordult. Korábban a piros-kékekkel egy bajnoki címet és három Magyar Kupa-győzelmet szerzett. Székesfehérváron kezdett el röplabdázni, de játszott a BSE-ben is, majd 2012-től 3 évig a Vasasban.

Békéscsabán két bajnoki címet és két kupaaranyat nyert, Közép-európai Liga-győztes, és elődöntős volt a CEV-kupában. Egy évig a lengyel Kraków játékosa is volt, a legutóbbi két évet pedig Kaposváron töltötte, amellyel a Challenge-kupa elődöntőjéig jutott. Tagja volt a 2015-ben, 2017-ben és 2019-ben Európa-bajnokságon szereplő csapatnak, csakúgy, mint a 2015-ben Európa Ligát nyerő, 2018-ban pedig EL-ezüstérmes gárdának. Eddig összesen 126 alkalommal lépett pályára a válogatottban, s tagja volt az idei Eb-részvételt kiharcoló csapatnak is.

A Bajnokok Ligájában induló Fatum-Nyíregyháza a Békéscsabai RSE-ben két szezont lehúzó, a legutóbbi évet Kaposváron töltő Bodovics Hannával erősítette meg keretét. A szombathelyi nevelésű, 189 centiméter magas center a válogatottban 2019-ben mutatkozott be. Idén pályára lépett az Európa-bajnoki selejtezőkön és az EL-ben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában