veres laura

2021.05.31. 17:26

Igazi példaképnek tartják a gyulai úszóklasszist

A közelmúltbeli budapesti Európa-bajnokságon 4x200 méteres női gyorsváltóban ezüstérmet szerzett Veres Laurát, a Gyulai Várfürdő úszószakosztályának versenyzőjét és edzőjét, Tóth Andrást köszöntötte dr. Görgényi Ernő polgármester hétfőn délután a városháza dísztermében.

Papp Gábor

20210531 Gyula dr. Görgényi Ernő polgármester köszönti az úszó Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett Veres Laurát a Városháza ovális termében. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Laura hosszú évek kemény munkájával érte el a sikert – emelte ki köszöntőjében dr. Görényi Ernő. Mint mondta, a kiváló eredmények mögött ott vannak a szürke hétköznapok, a novemberi reggelek, amikor ugyanúgy el kell indulni az uszodába, bele kell csobbanni a hideg vízbe, majd délután újra kezdeni az egészet, és közben tanulni. Kiemelte, Laura nem csak kiváló versenyző, de jó tanuló is.

– Mindez megmutatja, hogy miért is lehet minden fiatal számára példakép

– hangsúlyozta. A polgármester virágcsokorral, helyi kézműves bonbonnal és a gyulai vár aranyozott keretbe foglalt ábrázolásával lepte meg a kiválóságot.

Utóbbi kapcsán elmondta, bár ezüstérmet szerzett, de Laura számukra mindig aranyérmes. Tóth Andrást egy üveg kiváló pálinkával lepte meg a polgármester. A városvezető emlékeztetett arra, hogy múlt héten a Gyulai Várfürdőben is elismerték az úszószakosztály legjobbjait, ahol Laura és edzője az élen végzett.

Tóth András edző, Veres Laura és dr. Görgényi Ernő polgármester /Fotók: Imre György/

A fiatal klasszis elsőként családjának, iskolájának, a városnak és a fürdőnek egyaránt köszönetet mondott. Elárulta, nagyon élvezte az Európa-bajnokságot, jó volt bent lenni az úgynevezett buborékban is a verseny alatt, az idősebb versenyzők nagyon sokat segítettek neki.

– Nagy élménynek számított úszni a váltóban. Remélem, hogy még sok ilyen lehetőség áll előttem, és tudok még majd bizonyítani

– tette hozzá.

Kérdésünkre kiemelte, a kontinensviadalon közel úszott az egyéni legjobb időeredményéhez. – Maximalista vagyok, mindig a legjobbat szeretném elérni, de nem lehetek elégedetlen – tette hozzá.

Előzetesen Gellért Gábor edző azt jósolta, hogy egy bronzérem összejöhet a számukra. – Azt hiszem, mindenkit és még magunkat is sikerült meglepnünk az ezüstéremmel – fogalmazott. A váltó előtt beszéltem anyáékkal telefonon, elmondták, hogy a városban nagyon sokan, a környezetünkben mindenki nézte a versenyt, rengetegen szurkoltak.

Azóta pedig nagyon sokan gratuláltak. Köszönöm mindenkinek – fogalmazott. Mint megtudtuk, Laura zsúfolt időszak elé néz, kedden elutaznak Kaposvárra a korosztályos országos bajnokságra, július elején következik a junior Európa-bajnokság Rómában, ha minden jól megy, ezt követi a tokiói olimpia, majd nyár végén az ifi vébé.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/a-15-eves-veres-laura-hatalmas-uszott-a-valtoban-3978538/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában