tollaslabda

2021.05.18. 19:18

Békéscsabai dobogós siker a Tollaslabda Magyar Bajnokságon

Az év legrangosabb versenyével indult a nyitás utáni versenyélet a Körös Tollaslabda Sportegyesület tollaslabdázói számára. A Magyar Tollaslabda Szövetség május 15-16-án rendezte meg Budapesten a Hodos Tamás Tollaslabda Csarnokban az U13-as és az U19-es korcsoport részére a 2021. évi Tollaslabda Magyar Bajnokságot.

A Körös Tollaslabda Sportegyesület színeit két tehetséges, U13-as korosztályban szereplő versenyző képviselte, nem érdemtelenül. Az országos élmezőnyhöz kitartó sportmunkával csak a tavalyi év második felében felzárkózó Giricz Levente és Tószögi György egyéniben és párosban a csoportmérkőzéseket kiemeltként magabiztosan abszolválva került az egyenesági főtáblára.

A páros küzdelmek hozták a legizgalmasabb pillanatokat

A békéscsabai edzőteremben olykor csak „Törpetesók”-nak hívott KTSE ifjoncokat a rendkívül izgalmas és fordulatos páros elődöntő háromjátszmás végjátékában az akarat és az elszántság diadala repítette a fináléba, ahol végül a rutinosabb ellenfeleik kerekedett felül.

Giricz Levente csoportküzdelem közben

A békéscsabai tollaslabda sport számára dicsőn csillogó OB páros ezüstérem mellé Tószögi György egyéni teljesítménye révén egy „büszke” bronzérem is társult, így elmondható, hogy a pandémia miatti hosszú versenyszünetet követően kiváló teljesítménnyel tértek vissza a halók mögé a KTSE játékosok.

Tószögi György csoportküzdelem közben

A hétvégét koronázta, hogy a néhány hete kihirdetett U13-as válogatottban helyet kapó Tószögi György átvehette csapatmezét, amely érdem egyben szép elismerés a Körös Tollaslabda Sportegyesület edzői- és sportszervezeti munkáját illetően.

Az OB után már itthon, a békéscsabai játékostársakkal együtt az edzőteremben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában