labdarúgás

2021.04.01. 16:17

Megújul a Mátrai Sándor Stadion Orosházán

Régi és jogos igénye a sportbarát orosháziaknak, hogy megújuljon a Mátrai stadion, jelentem, a munka elkezdődött – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester a korszerűsítés előtt álló sportlétesítmény bejárásán, egyeztetve a kivitelező Everling Kft. képviselőivel és a Városüzemeltetési Zrt. vezetőjével, valamint a beruházást végző utánpótlás egyesület vezetőjével,Tóth-Kása Sándorral.

Cs. I.

Az egyeztetés résztvevői a stadionban /Fotó: Kecskeméti Krisztina/

Régi és jogos igénye a sportbarát orosháziaknak, hogy megújuljon a Mátrai-stadion, jelentem, a munka elkezdődött – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester a korszerűsítés előtt álló sportlétesítmény bejárásán, egyeztetve a kivitelező Everling Kft. képviselőivel és a Városüzemeltetési Zrt. vezetőjével, valamint a beruházást végző utánpótlás-egyesület vezetőjével, Tóth-Kása Sándorral.

A Fűtőház utcai stadion az OMTK-ULE 1913 Egyesület által megszerzett TAO forrásból, valamint az ehhez szükséges önkormányzati önerőből újulhat meg összesen több mint 100 millió forint értékben. Bő egy évvel ezelőtt avatták fel az OMTK-ULE 1913 új, fedett műfüves edzőpályáját a Gyopárosi úti sportközpontban. Most a nyolcvanegyszeres egykori válogatott labdarúgó, Mátrai Sándor nevét viselő stadion következik. Az OTMK-ULE 1913 pályázott a sportlétesítmény felújítására, amit a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elfogadott, az önkormányzat pedig, mint tulajdonos, önrésszel támogat.

– Az idő vasfoga megtette a magáét, ideje már a felújításnak. Hamarosan elkezdődik a FIFA-szabványnak megfelelő teljesen új, terített gyepszőnyeggel ellátott labdarúgópálya megépítése, aminek a keretében korszerű vízelvezető, öntözőrendszert és pályavilágítást is kialakítunk, továbbá korszerűsítjük a kispadokat, valamint eredményjelzőt is telepítettünk – mondta Tóth-Kása Sándor, aki hozzátette, a lelátót és a futópályát nem érinti a beruházás, annak felújítására továbbra is közösen keresik a pályázati lehetőségeket.

Az egyeztetés résztvevői a stadionban /Fotó: Kecskeméti Krisztina/

– Évtizedes lemaradását pótolja most a város. Örülök ennek a fejlesztésnek és büszkeséggel tölt el – fogalmazott Kovács Péter Dávid önkormányzati képviselő.

– Egykor komoly sportélet volt itt, azon dolgozunk, hogy ezt újra elmondhassuk. A legelső lépés az infrastrukturális alapok megteremtése, ez kezdődik el most – mondta a képviselő. Megtudtuk, a szabványméret miatt a pálya a jelenlegihez képest nagyobb lesz, így a pálya körüli futókör keskenyebbé válik.

– Sokan használják a futókört, korszerűsítése ugyancsak terveink közt szerepel. Mindenképpen jó lenne, ha idővel rekortán borítást kaphatna – tette hozzá a körzet képviselője.

A munkálatok várhatóan a húsvéti ünnepek után kezdődnek majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában