Vívás

2021.04.26. 12:11

Kialakult a versenyprogram, nagy eséllyel befejezik a februárban a pandémia miatt félbeszakadt szezont

Igaz, csak idehaza, de májustól jöhet a folytatás a vívósportban! A járványhullám csökkenésével a fegyvernemek kialakították a további menetrendet. Bár a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnökségének csütörtöki ülésén még rá kell bólintania, de szinte biztos, hogy megrendezik a tervezett versenyeket.

G. P.

A fegyvernemek illetékesei, a szakmai bizottságok leadták javaslatukat, a magyar vívósport készen áll a 2020–21-es, a pandémia következtében igencsak furcsán alakuló hazai versenyszezon befejezésére. Fél éves szünet után szeptembertől újra kezdték a viadalokat. Ez a szakasz február végéig tartott, ekkor a harmadik hullám terjedése okán beszüntette az elnökség a további viadalokat. Két hónapos pauza után nyílhat meg az elvi lehetőség a folytatásra, amely a május 9-i hétvégével kezdődhet meg.

Boczkó Gábor sportigazgató az MVSZ honlapjának nyilatkozva elmondta, terveik szerint május kilencedikétől egészen június végéig, minden hétvégén rendeznek korosztályos országos bajnokságokat, illetve felnőtt válogatókat.

– A tokiói olimpia csapatversenyein érintett női tőrcsapat esetében egy májusi, tavalyról elhalasztott olimpiai válogatót még beiktatott a szakág. A további fegyvernemekben, melyekben csapatban nem vagyunk érintettek Tokióban, egy-egy Európa-bajnoki válogatóra kerül sor. Az eredetileg júniusra, Plovdivba tervezett Eb-t ugyanis minden valószínűség szerint megtartják, de szeptemberre halasztják – mondta el a sportigazgató.

Galli Zsolt, a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia vezetőedzőjétől, az MVSZ elnökségi tagjától megtudtuk, a gyermek, újonc és serdülő korosztályokban, egyéniben és csapatban, kadettban és juniorban csapatban avatnak országos bajnokokat.

– Utóbbi két korosztályban az egyéni ob-t korábban megrendeztük. A szezont június 20-ától a keszthelyi párbajtőr Olimpici három korcsoport országos bajnoksága zárja.

Galli Zsolttól azt is megtudtuk, hogy május 14–16. között megrendezik Békéscsabán az Olimpici fordulóját, egy héttel később pedig a junior és kadett csapat ob-ra mennek.

– Május végén megrendezzük az utánpótlás vidékbajnokságot. Sajnos a világbajnokság és Eb után az U23-as Eb-re sem kerül sor, pedig az egyfajta vigaszverseny lett volna versenyzőinknek, a kijutó Dékány Kingának és Keszthelyi Zsombornak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában