Elismerés

2021.04.21. 17:44

Békéscsabai és gyulai intézményeket ismert el a Diáksport Szövetség

A 2019–2020. tanévi Diákolimpia® versenyek nem fejeződhettek be, az országos döntőknek mintegy felét sikerült megrendezni, így a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) mindössze kilenc sportágban tudott országos győztest hirdetni. A versenyekre így is rengeteget készültek a sportolók és felkészítő tanáraik, ezért az MDSZ úgy döntött, díjazza a legeredményesebb és legaktívabb iskolákat.

Verasztó Lajos

Az elmúlt tanévi Diákolimpia® versenysorozatot 2020. március 11-én függesztette fel az MDSZ, a pandémia miatt nem is tudott tovább folytatódni. A 15 sportág közül eddig a határidőig az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság, Duatlon, Kosárlabda, Kézilabda és Röplabda „A” V–VI. korcsoport, a Floorball, Futsal IV. és V–VI. korcsoport, Grundbirkózás, Asztalitenisz és a Játékos Sportverseny ­országos döntők zajlottak le, amely az összes, 27 rendezvénynek kevesebb mint a fele. A versenyzők és felkészítő pedagógusok munkáját a csonka szezonban is elismerte a ­Magyar Diáksport Szövetség, így az elnökség döntése alapján – a korábbi évekhez képest módosított rendszerben – díjazta a legeredményesebb és legaktívabb iskolákat. A díjazási rendszer így állt össze.

Balról Szabó László, az Andrássy gimnázium intézményvezetője átveszi az elismerést Vincze Józsetfől

A „2019–2020. tanévi Diákolimpia® legeredményesebb iskolája” díj: a megrendezett országos döntők alapján tíz általános és tíz középiskola részesült díjazásban.

„A 2019–2020. tanévi Diákolimpia® legaktívabb iskolája” díj: három általános és három középiskolát díjaztak.

Az oklevél és plakett díjakat az MDSZ regionális irodavezetői adták át az intézmények képviselőinek az elmúlt hetekben. Békés megyéből két oktatási intézmény részesült elismerésben. A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumban Vincze József, az MDSZ dél-alföldi regionális irodavezetője adta át a kitüntetést Szabó Lászlónak, az intézmény vezetőjének. (A gyulaiak később kapják meg a díjat – a szerk.)

Íme a díjazottak:

I. kategória 2019–2020. tanévi Diákolimpia® legeredményesebb iskolája.

Középiskolák versenyében: 3. békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium.

II. kategória 2019–2020. tanévi Diákolimpia® legaktívabb iskolája.

Középiskolák versenyében: 3. gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában