úszás

2021.04.01. 11:51

A gyulai Veres Laura az Eb-csapat tagja lett

Elfogadta Sós Csaba kapitány javaslatait a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, és mind az olimpiai, mind az Európa-bajnoki csapatot jóváhagyta a testület.

V. L.

A tokiói utazó keretbe – a most védetté nyilvánítottak mellett – még a június 16. és 19. között esedékes Budapest Open zárónapjáig lehet bekerülni. A férfi 200 méter gyors és 200 méter vegyes kivételével valamennyi számban védetté váltak az olimpiai A-szintet teljesített, a hazai lista első és második helyén álló versenyzők. A tokiói csapatba azonban még be lehet kerülni azokon a távokon, ahol nincs két A-szintes, illetve ahol csak B-szintet elért versenyző van, valamint női 50 méter gyorson, amelyben egyedüli számként nincs magyar kvóta.

Az öt hét múlva kezdődő budapesti Európa-bajnokságon nagy csapatot szerepeltet a szövetségi kapitány, ugyanis 31 férfi és 25 női úszó kap lehetőséget a Duna Arénában, mivel az egyéni számokban országonként négy induló nevezhető az előfutamokba, akik közül kettő juthat az elődöntőbe és döntőbe.

Az Eb-n szereplő női válogatott tagja a 15 éves Veres Laura, a Gyulai Várfürdő versenyzője, aki a tervek szerint 200 gyorson, és a 4x200-as női gyorsváltóban állhat rajtkőre. A férfiaknál az Eb-csapat, és az olimpiai csapat tagja a békéscsabai nevelésű, Bohus Richárd, aki a BVSC-Zugló színeiben versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában