Zanócz Noel

2021.03.18. 09:20

Megküzdött az olasz homokkal az orosházi motoros

Többször írtunk már Zanócz Noelről, aki fiatal kora ellenére már nagy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. A fiatal orosházi motoros a közelmúltban az olasz bajnokságban indult és nem is akárhogyan szerepelt.

Gajdács Pál

Zanócz Noel az olasz bajnokság nyitóversenyein állt rajthoz nemrégiben és igazán elégedett lehet, hiszen minden futamában az első helyen ért célba.

Rosolina Mare adott helyet az Internazionali d’Italia két futamának. Magyar szemnek talán szokatlan talajviszonyok jellemezték a helyszínt, mély, tengerparti homokon rendezték meg a viadalt. A KRNR Motorsport Akadémia versenyzője már az időmérő edzéseken is jól ment, végig vezetett, az utolsó körben futotta a legjobb idejét. Formáját, gyorsaságát a futamokra is megőrizte a viadalra nagy lelkesedéssel készülő Noel, aki mindkét próbálkozása alkalmával rajt-cél győzelmet aratott, ami azt jelenti, hogy vezeti az összetett versenyt is.

Zanócz Noel Olaszországban is letette a névjegyét /Beküldött fotó/

Nem egészen egy hónap múlva visszatér Olaszországba, ahol a supermare nemzetközi bajnokságon igyekszik hasonlóan eredményes lenni.

Ahhoz, hogy ott lehessen az itáliai viadalokon, neki és családjának is meg kell hozni az áldozatot. A külföldi versenyekre általában az utolsó iskolai nap után indulnak lakókocsival. Az olasz határnál töltik az éjszakát édesapjával, az egykori kiváló motokrosszos Zanócz Rollanddal, hogy azután másnap elinduljanak a verseny helyszínére, mindez 10-12 órás utazást jelent.

Noelre a közeljövőben újabb komoly megmérettetés vár. Mintegy 320 fiatal motoros közül választották ki a kontinens egyik legerősebb bajnokságaként ismert németországi ADAC Mx Masters 2021 sorozat Junior Cup 85 kategóriájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában