úszás

2021.03.27. 11:22

A 15 éves gyulai Veres Laura felnőtt országos bajnok

Szombaton délelőtt a Duna Arénában befejeződött az idei felnőtt úszó országos bajnokság.

V.L.

Veres Laura és Tóth András

Az ötnapos viadalon a női 200 méteres gyorsúszásban Veres Laura, a Gyulai Várfürdő versenyzője pénteken délután a legjobb időt úszta (1:59,14) és ezzel jutott a fináléba. A döntőben a 15 éves gyulai tehetség 100-nál már az élen haladt, 58:84-es idővel, és végül több mint egy testhosszal nyerte élete első felnőtt országos bajnoki címét 1:59,60-as idővel. Tóth András tanítványa megelőzte a második helyen célba érkező Verrasztó Evelint (2:00,54), és a harmadik szegedi Fábián Fanni. Érdekesség, hogy a szám egyetlen magyar olimpiai A-szintese, Hosszú Katinka csak ötödik lett.

Veres Laura és Tóth András

Az 50 méteres hátúszásban a békéscsabai nevelésű, Bohus Richárd – aki a BVSC-Zugló színeiben versenyez – győzött 25,07-tel. A szám B döntőjében Sipaki Zsombor, a Békéscsabai Előre ÚK versenyzője hatodik lett, így összesítésben a 14. helyen végzett 27,87-es idővel.

– Nagyon boldog vagyok, hogy tegnap sikerült két percen belül úszni, annak pedig még jobban, hogy ezt ma sikerült megismételni – ez volt a célom. A döntőben nagyon tartottam Késely Ajnától, a visszalépése miatt „könnyebb dolgom” volt, de nagyon motiváló volt Katinka mellett úszni, és az, hogy a négyes pályán úszva, Katinkát megelőzve nyertem, egyszerűen fergeteges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában