Kézilabda

2021.02.03. 08:14

Mindkét fronton állta a sarat a csabai együttes

A Békéscsaba DKSE fiatal kézilabdázóinak csak a feladatuk egyik részét képezi a felnőtt NB II.-es bajnokság, hiszen az I. osztályú ifjúsági pontvadászatban is versenyeznek olyan csapatok között, mint a Pick Szeged, a Ferencváros, a Gyöngyös vagy az Eger.

G. P.

A fehér mezes Békéscsaba DKSE-játékos kapura tör /Fotó: B. Á./

Fotó: BENCSIK ÁDÁM

Vólent János fiai úgy szereztek hat pontot és állnak a 10. helyen, hogy csarnok híján mind a tíz bajnoki találkozójukat idegenben voltak kénytelenek lejátszani. A játékosok többségére az NB II.-ben is mérkőzések vártak ősszel, együttesük a középmezőny oszlopos tagjaként nyolc ponttal a 6. pozícióból folytatja február közepén.

– Jó eredménynek tartom ezt a hatodik helyet – fejezte ki elégedettségét Vólent János edző. – A fiúknak az ifibajnokság miatt szerda-szombati ritmusban kellett a meccseiket játszani, és mivel a rendelkezések értelmében a járvány miatt nem mehetünk be az iskola termébe, így az edzéseinket is szabadban, olykor szakadó esőben kellett megoldanunk. Nagy érvágást jelentett ez nekünk. Az NB II.-es meccseinket az Evangélikus sportcsarnokban tudtuk lejátszani – beszélt a napi nehézségekről. Annak viszont nagyon örültek, hogy a járvány elkerülte a csapatot, az ifiknél és az NB II.-ben is mindössze két találkozót kellett elhalasztani.

A fehér mezes Békéscsaba DKSE-játékos kapura tör /Fotó: B. Á./

Megszoktuk már, hogy a DKSE minden generációjából kinő egy-két korosztályos játékos, akikre aztán persze rá is csapnak a nagycsapatok. Legutóbb az átlövő Kovács Áron és az irányító Varga Mihály került be a junior-, illetve az ifjúsági válogatottba, és immáron mindketten a Pick Szeged korosztályos együttesét erősítik.

– Nagy öröm ez, ugyanakkor szép feladat újra és újra csapatot építeni – fűzte hozzá az edző, aki kiemelte, ahhoz, hogy ennyi csapatot sikerrel versenyeztessenek, a gyerekeken és az edzőkön kívül az elnök, Forczek Győzőnét is dicséri, aki nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy az utánpótlás-nevelésben tartsák a színvonalat.

– Lassan megkezdődnek a küzdelmek. Ősszel a védekezésben is előrébb léptünk, ügyesen játszottuk a rendszerjátékot. Abban bízom, hogy fizikálisan is fejlődünk, s akkor minden fronton elérjük a célunkat. Nem leszünk elégedetlenek, ha az NB II.-ben a hatodik-hetedik hely környékén végez a csapat – zárta Vólent János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában