galériával

2021.02.19. 19:58

Két versenyhajót kaptak a szarvasi kajak-kenusok

Két versenyhajót ajándékozott a szarvasi önkormányzat a helyi Kajak-Kenu Vízisport- és Szabadidő Clubnak. A 2 millió 800 ezer forint összértékű adomány átadóját pénteken tartották, amikor megtudtuk, milyen sokat jelet az egyesületnek a két új sporteszköz.

Vásári Erzsébet

20210219 Szarvas Szarvas Város Önkormányzata még a múlt év őszén döntött arról, hogy a Kajak -Kenu Vízisport- és Szabadidő Clubot támogatja oly módon, hogy két versenyző részére versenyhajókat vásárol 2 800 000 forint értékben. Babák Mihály polgármester Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Az eseményen elsőként az egyesület két sportolójának, Opavszky Márknak és Nyerges Áronnak mutatták be videón a legutolsó versenyét. Ők azok a kajakosok, akik használatba vehetik a két Nelo gyártmányú, újgenerációs versenyhajót.

Nyerges Attila edző, és Áron édesapja elmondta, mindkét versenyző legalább négy éve jár nemzetközi versenyekre egyesben, párosban és négyesben egyaránt, ráadásul sosem térnek haza dobogós hely nélkül. Hozzátette, nagy öröm számukra a két hajó, hiszen értékük együtt közel három millió forint, amit a családoknak sokszor nehéz saját költségből kigazdálkodni.

Opavszky Márk és Nyerges Áron sportolói pályafutás nagyban segíti a két versenyhajó /Fotók: Imre György/

Szűcs Mihály, a Kajak-Kenu Club elnöke kifejtette, nagy öröm számukra a két versenyhajó, hiszen egy szerény költségvetésű egyesületnél mindig kiemelt esemény, ha az eszközparkot bármilyen módon bővíteni tudják. Most pedig egyszerre két új, minőségi hajóval gazdagodtak. Versenyzőikről elmondta, az utóbbi években egyre nagyobb számban kerülnek ki nemzetközi versenyekre, ahová mindig viszik magukkal tehetségük mellett Szarvas Város hírnevét is. Az önkormányzat ajándékával, illetve a hosszú évek óta nyújtott segítségével pedig ezeket az ígéretes versenyzőket megfelelő eszközökkel tudják indítani, ezzel is hozzájárulva sikereikhez.

Babák Mihály polgármester elmondta, büszke arra, hogy Szarvasnak van egy ilyen sikeres egyesülete, ami mögött teljesítmény van. Hozzátette,

bár egy városban számos dologra kell a pénz, mégis mindig igyekeznek kiváló sportolóikat is segíteni.

Ezekből szerencsére bőven akad náluk, amit elsősorban a mögöttük álló kluboknak, edzőknek és szülőknek köszönhetnek. Hiszen ők egyfajta küldetésből készítik fel ezeket a gyermekeket a mindennapokban azért, hogy végül sikert-sikerre halmozhassanak. Majd kiemelte, örömmel tölti el, hogy a fiatal sportolók oktatása, és nevelése kiválóan működik a településen, nem csupán a kajakot illetően, hanem az összes sportágat tekintve.

Babák Mihály polgármester /jobbra/ büszke arra, hogy Szarvasnak van egy ilyen sikeres egyesülete, ami mögött teljesítmény is van.

Opavszky Márk és Nyerges Áron kérdésünkre elmondta, nagyban segíti sportolói pályafutásukat a két versenyhajó, hiszen ezek a legújabb forma szerintiek, ami mindkettejüknek a legkedvezőbb. Elárulták, teljesen új hajójuk ráadásul eddig sosem volt még, így ez hatalmas előrelépés számukra. Megtudtuk, a 18 éves Áron és a 19 éves Márk is tíz éve kajakozik már és napi két edzésük van.

Előbbinek a legnagyobb eredménye eddig egy ifjúsági Európa-bajnoki második helyezés, utóbbinak pedig egy ifjúsági világbajnokságon szerzett ezüstérem a négyesben.

Áron elárulta, mivel édesapja edző, így számára egyértelmű volt, hogy kajakozni fog. Motivációja a minél több versenyre való kijutás, és azokon való sikeres szereplés, de a legalapvetőbb, hogy szereti, amit csinál. Márk pedig egy kajaktáborban figyelt fel a sportágra, ahová barátaival iratkozott be próbaképpen. Itt azonban „szerelembe esett”, és azóta is kitart választottjánál. Végül az idei tervekről elmondták, bíznak abban, hogy a járványhelyzet kedvezőre fordul, így a tavalyinál több versenyt megtartanak majd. Céljuk, hogy minél jobb időket teljesítsenek, illetve hogy kijussanak az idei korosztályos világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában