torna

2021.02.12. 12:33

Három békéscsabai lány felelt meg a teszten

A látszat ellenére nem állt le az élet a tornászoknál, hiszen bár a versenyidény kezdetére még bő egy hónapot várni kell, az edzések napi szinten zajlanak minden klubban. A 10-12 éves korosztály legjobbjainak kis változatosságot is csempésztek a mindennapjaikba azzal, hogy a napokban technikai és fizikai teszten vehettek részt, ahol kialakították a korosztályok A és B válogatott keretét, amely tizenkét-tizenkét tornászból áll.

Gajdács Pál

Beküldött fotó

Egy bővített, 18 tagú keretből választották ki azt a tizenkettőt, akik a nyár eleji és az őszi edzőtáborokban vesznek részt. Ami jó hír, hogy a budapesti tesztre felutazó öttagú kis békéscsabai tornászcsoportból hárman bekerültek a válogatott keretbe!

Vastag Levente Mitykó Szabina Biankával együtt felel a 2008, a 2009 és a 2010-es korosztály felkészítéséért.

Vastag Leventétől megtudtuk, hogy a serdülőknél, ami a két idősebb évfolyamot jelenti) Kiszely-Horváth Anita és Abdullah Darya Rebaz várhatja a versenyidényt és az edzőtáborokat. Mindketten aktív részt vállaltak a tavalyi csapatbajnokságon bronzérmes békéscsabai formációban. A gyermek haladó, azaz a 2010-es születésűeknél Czupper Naomi érte el a szintet.

Beküldött fotó

– Öt tornászt vittünk a technikai és fizikai tesztre, háromban biztosak voltunk, hogy bekerülnek a válogatott keretbe – mondta el Vastag Levente. – Sajnáljuk a másik két kislányt, akik mindent megtettek a keretbe kerülésért. Számukra jövőre új esély kínálkozik majd. A kerettagoknak a nyár elején, illetve ősszel edzőtábort tartanak majd, ahol a tapasztalt edző, az utánpótlásért felelős szövetségi kapitány, Jordanov Zoltán felügyeli a munkát.

Az edző elmondta, hogy most a teljes csoportjaikkal azon dolgoznak, hogy minél sikeresebben kezdhessék a versenyszezont. A Magyar Torna Szövetség által összeállított naptár szerint a serdülők és a gyermek haladók is április 10-én kezdenek majd a csapatbajnokság 1. fordulójában. Egy héttel később rendezik az A kategóriás diákolimpiát, majd május elején a csébé második fordulóját.

– Ha idén minden a terv szerint alakul, akkor a lányoknak bőven lesz lehetőségük versenykörülmények között is számot adni tudásukról, mindannyian nagyon várjuk már ezt az időszakot! – zárta a fiatal békéscsabai edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában