atlétika

2021.02.15. 16:51

Halmozták az érmeket és a csúcsokat a csabaiak

A hétvégén Budapesten, a BOK Csarnokban rendezték meg az U18-as fedett pályás összetett magyar bajnokságot. Hrabovszki Balázs, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club reménysége az első versenyszámtól kezdődően vezetett és meggyőző fölénnyel nyerte az első egyéni bajnokságát.

Gajdács Pál

Hrabovszki Balázs a hatpróba számai közül háromban is a legjobb eredményt érte el, s az igen népes, 17 atlétát számláló mezőnyben 4103 ponttal szerezte meg a bajnoki címet.

– A többpróba az atlétikában a legkitartóbbak száma és ez nagyon igaz a fedett pályára is. Adorján László és Erdős Péter edzőnk eredményes felkészítése, és versenyzőnk tehetsége még további kiváló eredményeket hozhat majd – számolt be örömmel Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC igazgatója, aki véleményt formált a szintén a hétvégén a fővárosban lebonyolított U18–U20-as fedett pályás gyalogló bajnoksággal kapcsolatban is.

Hrabovszki Balázs /jobbról/ és egyik edzője, Adrján László /Beküldött fotó/

– A viadalon a bírók játszották a főszerepet. A lányoknál Zahorán Petra versenyzőnket visszafogták, aki így nem tudta megszerezni az első helyet, Vadász Ágostont az ifjúságiaknál viszont hozzásegítették a győzelemhez. Petra egyéni csúcsa is bizonyítja a felkészültségét – mondta Tóth Sándor.

– Ágoston jó technikával, szépen gyalogolt. Egyéni csúccsal nyerte meg első bajnokságát – fűzte hozzá a győztes felkészítő edzője, Urbanikné Rosza Mária.

Zahorán Petra mellett Vadász Ágoston és Sustik Barbara is egyéni rekordot gyalogolt.

Békéscsabai eredmények: Fiú ifjúsági, U18-as korosztály. 5000 m-es gyaloglás. Bajnok: Vadász Ágoston (edző: Urbanikné Rosza Mária) 26:55,68. Női. U20-as korosztály. 3000 m-es gyaloglás: 2. Zahorán Petra 14:30,76. Leány ifjúsági, U18-as korosztály. 3000 m-es gyaloglás: 4. Sustik Barbara 18:58,76.

Szintén a BOK Csarnok adott helyet a MASZ nyílt atlétikai versenyének, ahol a békéscsabai Apáti Bence két számban állt rajthoz, és a hosszabbik távon biztató egyéni csúcsot futott. Az 1500 méteres síkfutásban 4:00,20 perces időeredménnyel a 4., 800-on 1:55,75-el a 9. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában