Erőemelés

2021.02.11. 18:18

Elnökjelölt lett a vésztői szakember

Csütörtökön kezdődött a Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) elnökválasztási online szavazása, amely két hétig tart. A korábbi elnök, Rónaszéki András januári váratlan halála után három jelölt közül választhatnak a szövetség tagszervezetei. Három jelölt van: Berke Loránd, a vésztői Marvel Team SE edzője, masters­szövetségi kapitány, Fekete Miklós és Tábori György.

V. L.

Az igazolási könyveket kiváltó mobilapplikáció további fejlesztésére, a sportág népszerűsítését szolgáló kommunikációs megállapodások tető alá hozására, valamint újabb Magyarországon rendezett nemzetközi versenyekre készül a negyed évszázada a sportágban dolgozó Berke Loránd, aki elindul a Magyar Erőemelő Szövetség elnöki tisztségéért. Programja a nemzetközi tapasztalatok átvétele mellett a kommunikációs, PR-marketingeszközök kiemelt használatával tenné szélesebb körben ismerté és elismerté a hazai erőemelést – írja a pemiumzrt.com portál, amely beszélgetést közöl a vésztői sportemberrel.

A sportágat versenyzőként 25 éve, mastersszövetségi kapitányként több mint tíz éve szolgáló Berke Loránd elmondta, egy percig sem volt számára kérdés, hogy az előző elnök, Rónaszéki András januári tragikus halála után minden lehetséges módon segítse a szövetség munkáját.

A kép bal szélén álló Berke Loránd edzőként tizenegyszeres bajnokcsapatot hozott létre Vésztőn

– Két ciklusban voltam az elnökség tagja, beleláttam a mindennapi munkába, úgy érzem, hasznosan segítve a sportolókat. Megismertem sok kiváló szakembert és a hozzájuk tartozó értékes, tehetséges versenyzőt. Őket szeretném segíteni a jövőben is. Rónaszéki András elnökünk halála megrázta a hazai erőemelővilágot. Nemzetközi bíróként hatalmas megbecsülést és elismerést szerzett a hazai szövetségnek is. Halála után a legfontosabb az volt, hogy minél gördülékenyebb legyen az átmeneti időszak. Az elnökség sikeresen lezárta a 2020-as esztendőt, egyúttal előkészítette a következő évet – mondta a döntés hátteréről.

Berke úgy érzi, hogy ötszörös fekvenyomó magyar bajnokként, Európa-bajnoki negyedik helyezettként, sportolói, szövetségi kapitányként, a 18 éve sikeresen működő vésztői Marvel Team Sport Egyesület alapítójaként, valamint a 2019-es győri masters Európa-bajnokság közreműködőjeként sportvezetői szempontból is jó rálátással bír a hazai erőemelés helyzetére.

– A szövetség elnöki szerepe nemes szolgálat lenne számomra, és nem hatalom

– írja programjában is.

A dokumentum kiemelt célként jelöli meg az utánpótlás-nevelés népszerűsítését, szélesebb körű támogatását; fontos feladatként a tehetségkutató versenyek rendezését. Emellett a kiemelt versenyzők számára rendelkezésre álló még jobb feltételek biztosítását. A klubok és versenyzők további motiválására új – más hazai sportágakban már működő – egész éves pontversenyt vezetne be, ennek alapján a legeredményesebb egyesületek az év végén pluszdíjazásban részesülnének.

Az elnöki program kitér a paraerőemelők helyzetére, a bírók továbbképzésére, új vizsgarendszerére és a díjazásuk bővítésére egyaránt. Továbbá a szövetség hatékonyabb működése érdekében szélesítené a főtitkár ügyintézési és képviseleti jogkörét, pontosítaná az elnökség tagjainak feladatkörét.

– Reklámok, pályázatok, saját termékek, versenyzők és klubok számának növelésével elérhető lenne a MERSZ bevételeinek növelése is – vallja Berke, programja szerint pedig egészen apró lépésekkel is jelentős presztízsnövekedést könyvelhetne el a hazai erőemelés. Ilyen a versenyek díjátadóinak standardizálása, például az érmek, kupák méretének meghatározása. De a szövetség honlapjának megújítása is. A programról összességében elmondható, nagy hangsúlyt fektet a kommunikációra, a PR-marketingeszközök bevonásával a sportág népszerűsítésére.

A lépések egyértelmű célja, hogy az erőemelés a televíziók számára is eladhatóbbá váljon, amely szélesebb körű ismertséget biztosítana a versenyzők és edzők számára – egyúttal vonzóbbá téve őket a szponzorok, támogatók előtt. A modernizálás és hatékonyságnövelés jegyében Berke Loránd pluszforrások bevonásával fejlesztené az előző év végén tesztelt és bevezetett mobilapplikációt, amely a versenyengedélyt váltotta le.

– Az elnökség januárban elfogadta az alkalmazás használatát, így teljes egészében kiválthatta a kékkönyvet. Az erőemelők online, az applikáción keresztül intézhetik a versenyengedélyükkel kapcsolatos teendőket, és terveink között szerepel ennek bővítése. Emellett szeretnénk edzésvideókat készíteni, új kommunikációs eszközök használatával népszerűsíteni a sportágat. Elárulhatom, jelenleg is tárgyalunk egy kereskedelmi csatornával a sportágat népszerűsítő, bemutató magazinműsorról. Az elsődleges szempont, hogy minél több fiatal mellett minél több támogatót is bevonjunk ebbe a csodálatos sportágba – tekintett előre az elnökjelölt.

Berke Loránd hosszú távú célja, hogy a jövőben minél több nemzetközi erőemelő megmérettetést hozzanak majd Magyarországra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában